Στο κόκκινο οι δείκτες της Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο κόκκινο οι δείκτες της Wall Street

Στο κόκκινο κινούνται οι δείκτες της Wall Street ως αποτέλεσμα της νευρικότητας που έχει δημιουργήσει στους επενδυτές η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από τη Fed το Δεκέμβριο, πιθανότητα η οποία ενισχύεται και από τις δηλώσεις αξιωματούχων της τράπεζας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της St. Louis Fed, James Bullard, για λόγους σύνεσης θα πρέπει να αυξηθούν τα επιτόκια και να συρρικνωθεί ο ισολογισμός προς πιο «φυσιολογικά επίπεδα» και συμπλήρωσε ότι η Fed είναι αρκετά κοντά στο φυσιολογικό με την ανεργία να έχει πλέον υποχωρήσει στο 5% και τον πληθωρισμό να είναι μόνο ελαφρώς κάτω από τον επίσημο στόχο.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχωρεί 0,94% στις 17.536,46 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,70% στις 2.060, 46 μονάδες ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,47% στις 5.043,06 μονάδες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τις 30 μετοχές του Dow Jones μόνο δύο σημειώνουν άνοδο: η United Technologies καθώς διαπραγματεύεται στα 98,62 δολάρια με άνοδο 0,36 δολαρίων και η Cisco Systems με κέρδη 0,4% . Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Merck (-0,07%), η General Electric (-0,26%), η Intel (-0,43%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider