Επιμένει στην «υπομονετική» της στάση η Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένει στην «υπομονετική» της στάση η Fed
Στη σημερινή συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας συζητήθηκαν διεξοδικά τα τεράστια αποθέματα ομολόγων που διατηρεί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, αλλά και «υπομονετική» στάση που θα διατηρήσει η Fed. 

Η επόμενη κίνηση της Fed μπορεί να είναι μια μείωση των επιτοκίων, όπως υποστήριξαν ορισμένοι αξιωματούχοι στη συνεδρίαση του Μαρτίου, ανάλογα με τους κινδύνους που μπορεί να δημιουργηθούν στην παγκόσμια οικονομία.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας συζητήθηκαν διεξοδικά τα τεράστια αποθέματα ομολόγων που διατηρεί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, αλλά και «υπομονετική» στάση που αυτή θα διατηρήσει.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θεωρεί πως η αμερικανική οικονομία δεν θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και δεν θα διολισθήσει σε ύφεση τα επόμενα χρόνια.

Οι κίνδυνοι που εντοπίζει η Fed προέρχονται κυρίως από:

  • την αδύναμη ανάπτυξη των ΗΠΑ στις αρχές του έτους
  • το Brexit και την αδιαλλαξία για τελική συμφωνία μεταξύ ΕΕ - Βρετανίας
  • την καθυστέρηση εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ - Κίνας

Ο κεντρικός τραπεζίτης Τζερόμ Πάουελ επανέλαβε ότι η Fed θα παραμείνει «ασθενής» και η στενή παρακολούθηση του «dot plot» δεν δείχνει αύξηση των επιτοκίων για το 2019.

«Διάφοροι συμμετέχοντες επισήμαναν ότι η άποψη τους για το κατάλληλο επίπεδο των επιτοκίων μπορεί να αλλάξει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ανάλογα με τα εισερχόμενα στοιχεία» σημειώνεται στα πρακτικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider