Σε υψηλά επτά μηνών σκαρφαλώνει η στερλίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά επτά μηνών σκαρφαλώνει η στερλίνα
Κλίμα ευφορίας επικρατεί στους κύκλους των επενδυτών ενόψει των κρίσιμων εκλογών στη Βρετανία.

Σε νέο ράλι έχει επιδοθεί τις τελευταίες ώρες η στερλίνα, με το βρετανικό νόμισμα να σκαρφαλώνει σε υψηλά επτά μηνών έναντι του δολαρίου, ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου στη Βρετανία.

Οι επενδυτές ποντάρουν σε μια νίκη των Συντηρητικών του Μπόρις Τζόνσον στις εκλογές της ερχόμενης Πέμπτης, καθώς εκτιμούν ότι μια κυβέρνηση των Συντηρητικών με βασικό στόχο την προώθηση του Brexit θα πλήξει λιγότερο τη βρετανική οικονομία από τις οικονομικές πολιτικές που προτίθενται να εφαρμόσουν οι Εργατικοί, αν επικρατήσουν στις εκλογές.

Ειδικότερα, η στερλίνα καταγράφει άνοδο 1,5% έναντι του δολαρίου το τελευταίο τριήμερο, ενώ νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, «έπιασε» το υψηλό των 1,3146 δολαρίων, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάιο. Έναντι του ευρώ, η στερλίνα κινείται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2017, πέριξ των 84,31.

«Το σορτάρισμα στη στερλίνα έχει σταματήσει», διαπιστώνουν οι αναλυτές της Societe Generale, παρακολουθώντας τις κινήσεις των traders.

Την ίδια ώρα οι αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι με νίκη των Συντηρητικών και ολοκλήρωση της συμφωνίας για το Brexit στις αρχές του 2020, η στερλίνα μπορεί να σκαρφαλώσει έως τα 1,35 δολάρια.

«Με νίκη των Συντηρητικών η στερλίνα μπορεί να πιάσει τα 1,34 δολάρια, ή ακόμη και περισσότερο», προβλέπουν, στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναλυτές της Credit Agricole.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider