Με ισχνή πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με ισχνή πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Σχεδόν αμετάβλητος έκλεισε ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, ενώ ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε στενό εύρος διακύμανσης.

Οι απώλειες του κλαδικού δείκτη των Τραπεζών (-13,67%) επέδρασαν για ακόμα μια φορά στην επενδυτική ψυχολογία με τους μετέχοντες στην αγορά να στρέφουν την προσοχή τους στη διακοπή της διαπραγμάτευσης - την Παρασκευή - των Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του reverse split. Κατά το διάστημα παύσης διαπραγμάτευσης των μετοχών των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανασταλεί και η διαπραγμάτευση των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants).

Μεγάλες πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Εθνικής (-25,38%), η οποία υποχώρησε σε νέα ιστορικά χαμηλά και ακολούθησαν οι Alpha Bank (-9,62%) και η Πειραιώς (-9,09%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 642,77 μονάδες, σημειώνοντας ισχνή πτώση 0,01%.Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, στα 25,678 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 233.231.601 τεμάχια. Ανοδικά κινήθηκαν 46 μετοχές, 60 πτωτικά και 23 παρέμειναν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,15%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,18%. Στήριξη στην αγορά παρείχαν μη τραπεζικές μετοχές και συγκεκριμένα οι Aegean Airlines (+1,80%) και ΟΠΑΠ (+1,43%). Η διοίκηση του ΟΠΑΠ ξεκίνησε νομικές ενέργειες προκειμένου να προασπίσει τα κατοχυρωμένα δικαιώματά της και τα δικαιολογημένα συμφέροντά της, εν όψει της επιβάρυνσης των παιχνιδιών του Οργανισμού με τέλος 5 λεπτών ανά στήλη.

Η Aegean Airlines ανακοίνωσε σήμερα αποτελέσματα 9μηνου 2015, από τα οποία προκύπτει αύξηση εσόδων κατά 8% στα 792,2 εκατ. ευρώ και αύξηση κερδών 4% στα 81,9 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider