Eurobank Equities: «Buy» για τον ΟΤΕ με τιμή στόχο στα 15 ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank Equities: «Buy» για τον ΟΤΕ με τιμή στόχο στα 15 ευρώ
Σύσταση «buy» από την Eurobank Equities για τη μετοχή του ΟΤΕ.

Σύσταση «buy» με τιμή στόχο τα 15 ευρώ δίνει η Eurobank Equities για τη μετοχή του ΟΤΕ, βάζοντας πλώρη το 2021 για ενίσχυση των εσόδων και των ελεύθερων ταμειακών ροών.

Όπως αναφέρει τα έσοδα από roaming αναμένεται να ανακάμψουν, σε συνδυασμό με την αύξηση των γραμμών VDSL, με τη χρηματιστηριακή να αναμένει αύξηση εσόδων 1,6% στην Ελλάδα για το 2021 και το 20222, με τα αναπροσαρμοσμένα EBITDAaL να αναμένεται να φτάσει 3% υψηλότερα φέτος.

Σε ό,τι αφορά τη μερισματική πολιτική, η Eurobank Equities σημειώνει ότι ο OΤΕ κατέβαλε σχεδόν 400 εκατ. ευρώ στους μετόχους το 2020 (μέρισμα και επαναγορές ιδίων μετοχών), με τις διανεμόμενες καθαρές ταμειακές ροές να εκτιμώνται υψηλότερα 20% φέτος, στα 480 εκατ. ευρώ. Αυτό συνεπάγεται ένα μέρισμα ύψους 0,68 ευρώ ανά μετοχή αλλά και buybacks ύψους 167 εκατ. ευρώ. Κοιτώντας μπροστά, αναμένεται να ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ , κυρίως ως αποτέλεσμα του χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης, του χαμηλότερου φόρου (που σχετίζεται με τη διάθεση της Ρουμανίας) και της υψηλότερης λειτουργικής κερδοφορίας. Η απόδοση 8% το 2021 θα ενισχυθεί περαιτέρω από τα καθαρά έσοδα από την πώληση της θυγατρικής στη Ρουμανία, κάτι που μετφράζεται σε επιπλέον απόδοση 3-3,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider