Άνοδος 1,8% για το Χρηματιστήριο με «οδηγό» τις τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος 1,8% για το Χρηματιστήριο με «οδηγό» τις τράπεζες
Ισχυρή άνοδο για Eurobank και Alpha Bank. Συνεχίζουν δυναμικά Jumbo και ΟΠΑΠ.

Πάτησε «γκάζι» το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, πιάνοντας το «νήμα» από τη Δευτέρα, με τις τράπεζες να ηγούνται των αγοραστικών σημάτων.

Έτσι, την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 1,8% στις 817,03 μονάδες με τον τζίρο να ενισχύεται στα 77,5 εκατ. ευρώ. Ισχυρή άνοδο 2,44% κατέγραψε και ο FTSE 25 φτάνοντας 1.964,88 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κλάδος υπεραπέδωσε στο 5,76% φτάνοντας υψηλότερα από τις 510 μονάδες, στις 514,75 μονάδες με τα αγοραστικά σήματα να παραμένουν.

Ο Γενικός Δείκτης κατάφερε επιπλέον να καταγράψει θετική απόδοση από τις αρχές του έτους (808,99 μονάδες).

Οι προσπάθειες των τραπεζών να «τρέξουν» στο μέτωπο των κόκκινων δανείων και στην εξυγίανση των ισολογισμών τους έδωσε ώθηση στον κλάδο. Η Eurobank κατέγραψε «άλμα» 9,58%, με την Alpha Bank να ακολουθεί στο 4,83% και την ΕΤΕ στο 3,05%. Ελαφρώς χαμηλότερα η Τρ. Πειραιώς που κινήθηκε στο 0,64%.

Αξίζει να επισημανθεί πως σχεδόν τα μισά του συνολικού τζίρου το έκαναν οι τράπεζες, με τη Eurobank στα 14,87 εκατ. κομμάτια.

Οι επενδυτές «μπήκαν» δυναμικά και σε τίτλους όπως η Jumbo και ΟΠΑΠ που θα επωφεληθούν από το reopening της οικονομίας, όπως και στην Aegean που βαδίζει σταθερά προς τα 6 ευρώ.

Ήπιες απώλειες για ΟΛΠ, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ και Coca Cola.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider