Ισχυρές πιέσεις δέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρές πιέσεις δέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών
Την πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών ακολουθεί ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Καθοδικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, το οποίο δέχεται ισχυρές πιέσεις και ακολουθεί την πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες υποχωρούν λόγω των ανησυχιών για αύξηση της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας για το Χονγκ Κονγκ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 602,17 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,01%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,49 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,09%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,22%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (+1,69%), της ΔΕΗ (+0,64%) και της Ελλάκτωρ (+0,61%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (-2,29%), της ΕΧΑΕ (-1,76%), των ΕΛΠΕ (-1,66%) και της Coca Cola HBC (-1,63%).

Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου(-2,23%), των Τηλεπικοινωνιών (-1,55%) και των Τροφίμων (-1,51%).

Ανοδικά κινούνται 18 μετοχές, 31 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Q&R+3,29% και Ικτίνος+2,96%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Παπουτσάνης-2,78% και Αλουμύλ-2,73%.

Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς η επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας επέτεινε τους φόβους για βραδύτερη ανάκαμψη από τη οικονομική καταστροφή που προκάλεσε η πανδημία.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε χθες ότι σχεδιάζει να επιβάλει νέο νόμο για την ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να προειδοποιεί ότι η Ουάσινγκτον θα αντιδράσει «πολύ έντονα».

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,6% στις 10:16 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές που έχουν έκθεση στην Ασία όπως η HSBC Holdings και η Prudential να καταγράφουν σημαντικές απώλειες. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε νωρίτερα πτώση 2%.

Οι μετοχές των εταιριών ειδών πολυτελείας LVMH και Kering, που αντλούν μεγάλο μέρος των εσόδων τους από την Κίνα, σημείωσαν πτώση άνω του 2%.

Οι μετοχές της γαλλικής Renault σημείωσαν πτώση 4,3% αφού ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι δεν έχει ακόμα προσυπογράψει δάνειο ύψους 5 δισεκ. ευρώ με κρατικές εγγυήσεις, που στόχ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider