Αρνητικό «γύρισμα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικό «γύρισμα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Στη διάρκεια των προηγούμενων τεσσάρων συνεδριάσεων ο χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικές απώλειες 5,46%.

Γρήγορα ξεφούσκωσε η αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να περνά σε αρνητικό έδαφος, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται το Ελληνικό, καθώς Mohegan και Hard Rock κατέθεσαν προσφορές για το καζίνο, με την αποσφράγιση να αναμένεται εντός της ημέρας, αλλά και οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έβγαλαν αντισυνταγματικό τον... μισό νόμο Κατρούγκαλου.

Στις 13:00, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί στις 819,40 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,41%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,85 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,14%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,34%.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στις τέσσερις προηγούμενες πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικές απώλειες 5,46%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Μυτιληναίος(+2,55%), της Ελλάκτωρ(+2,41%), της Alpha Bank(+2,33%) και της Motor Oil(+1,99%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ(-0,68%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-0,62%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών(+2,36%) και του Πετρελαίου(+1,50%), ενώ απώλειες καταγράφει μόνο ο δείκτης του Εμπορίου(-0,32%).

Ανοδικά κινούνται 50 μετοχές, 12 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Moda Bagno+10,00% και Μαθιός Πυρίμαχα +9,56%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: CPI-16,67% και Αγροτικός Οίκος Σπύρου -3,51%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider