Πτώση 2% για το πετρέλαιο - Προσδοκίες για αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο Σουέζ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση 2% για το πετρέλαιο - Προσδοκίες για αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο Σουέζ
Οι τιμές λαμβάνουν κάποια υποστήριξη από τις προσδοκίες ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα διατηρήσουν χαμηλότερα επίπεδα παραγωγής στη συνάντησή τους αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Το πετρέλαιο υποχώρησε περισσότερο από 2% τη Δευτέρα μετά την είδηση ότι τα πληρώματα διάσωσης κατάφεραν να μετακινήσουν το γιγαντιαίο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given» που είχε εγκλωβιστεί στο κανάλι του Σουέζ φράσσοντας τη δίοδο σε ένα από τα σημαντικότερα σημεία διέλευσης του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Ever Given», έχει αρχίσει να κινείται ξανά ύστερα από μία εβδομάδα που παρέμεινε ακινητοποιημένο ενώ αναμένεται να υποβληθεί και σε ελέγχους, δημιουργώντας ελπίδες ότι η θαλάσσια οδός θα ανοίξει ξανά.

Εκατοντάδες άλλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, φορτηγά και πετρελαιοφόρα εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναμονή και στις δύο άκρες του καναλιού, αλλά τα νέα για την αποκόλληση του «Ever Green» έστειλαν αμέσως τις τιμές του πετρελαίου απότομα χαμηλότερα.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν αλλάξει έντονα τις τελευταίες ημέρες καθώς οι έμποροι και οι επενδυτές προσπάθησαν να σταθμίσουν τον αντίκτυπο του αποκλεισμού ενός βασικού σημείου διέλευσης του εμπορίου και του ευρύτερου αποτελέσματος των lockdown ως μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του COVID-19.

Αυτή η αστάθεια της αγοράς πρόκειται να συνεχιστεί, δήλωσε ο Jeffrey Halley, ανώτερος αναλυτής της OANDA.

«Δεδομένης της μεταβλητότητας την περασμένη εβδομάδα, το Brent φαίνεται να κινείται μεταξύ 60 και 65 δολαρίων το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό είναι πιθανό να κινηθεί μεταξύ 57,50 και 62,50 δολαρίων σε εβδομαδιαία βάση», σημειώνει.

Οι τιμές λαμβάνουν κάποια υποστήριξη από τις προσδοκίες ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα διατηρήσουν χαμηλότερα επίπεδα παραγωγής στη συνάντησή τους αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Την Δευτέρα το πρωί (9:44 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 59,73 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 2,03% και το μπρεντ στα 63,56 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 1,56%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider