JPMorgan: Το πετρέλαιο θα μπορούσε να φθάσει στα 190 δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
JPMorgan: Το πετρέλαιο θα μπορούσε να φθάσει στα 190 δολάρια
Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο την Παρασκευή.

Ένα άλμα άνευ προηγουμένου στην τιμή του πετρελαίου ίσως να φάνταζε ως "σενάριο επιστημονικής φαντασίας" κατά την περίοδο της πανδημίας, όμως αποτελεί μια πιθανή εξέλιξη μέσα στα επόμενα χρόνια. Σε σχετική αναφορά η JPMorgan σημειένωει ότι το πετρέλαιο θα μπορούσε να φθάσει στα 190 δολάρια το βαρέλι το 2025.

Αν και η ζήτηση παραμένει πιεσμένη, η JPMorgan πιστεύει ότι ένας τεράστιος όγκος προσφοράς έχει αποσυρθεί λόγω του "φρένου" που έβαλε η βιομηχανία και η μελλοντική προσέλκυση κεφαλαίων στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων θα μπρούσε να είναι μια δύσκολη υπόθεση.

«Η πραγματικότητα είναι ότι οι πιθανότητες να φτάσει το πετρέλαιο στα 100 δολάρια είναι υψηλότερες από ό, τι πριν από τρεις μήνες», δήλωσε ο Christyan Malek, επικεφαλής της έρευνας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της JPMorgan.

Οι πλεονασματικές αγορές πετρελαίου θα οδηγηθούν σε «θεμελιώδες έλλειμμα εφοδιασμού» από το 2022, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας. Το πιο πιθανό σενάριο, δήλωσε η JPMorgan, είναι ότι το brent θα ανέλθει στα 60 δολάρια το βαρέλι για να δώσει κίνητρα για υψηλότερη παραγωγή.

Την Παρασκευή το πρωί (11.48 ώρα Ελλάδος), το αργο καταγράφει άνοδο κατά 3% στα 40,01 δολάρια και το μπρεντ κατά 2,77% στα 42,66 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider