Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο καθώς χαλαρώνουν τα lockdown

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο καθώς χαλαρώνουν τα lockdown
Το μπρεντ καταγράφει άνοδο κατά 2,11% στα 36,28 δολάρια.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελάιου την Τρίτη, λαμβάνοντας ώθηση από τη συγκράτηση της παραγωγής από την πλευρά του ΟΠΕΚ + και τις ΗΠΑ καθώς και από την αύξηση της ζήτησης λόγω της σταδιακής χαλάρωσης του lockdown.

Το κλίμα στην αγορά βελτιώθηκε και από σχόλια του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, ο οποίος ανέφερε ότι η αύξηση της ζήτησης καυσίμων θα βοηθήσει στη μείωση του τρέχοντος παγκόσμιου πλεονάσματος (περίπου 7-12 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα έως τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο).

Οι χώρες του ΟΠΕΚ + πρόκειται να συναντηθούν ξανά στις αρχές Ιουνίου για να συζητήσουν τη διατήρηση των περικοπών εφοδιασμού για να δοθεί ώθηση στις τιμές, οι οποίες εξακολουθούν να είναι μειωμένες κατά περίπου 45% από την αρχή του έτους. Οι μεγάλοι παραγωγοί συμφώνησαν τον Απρίλιο να μειώσουν την παραγωγή κατά περίπου 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για το Μάιο και τον Ιούνιο.

Εν τω μεταξύ, τα δεδομένα από την εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes έδειξαν ότι ο αριθμός των εξεδρών των Ηνωμένων Πολιτειών σημείωσε χαμηλό ρεκόρ (318 ήταν ενεργές) την εβδομάδα έως τις 22 Μαΐου, προδιαγράφοντας επίσης χαμηλότερη παραγωγή για το μέλλον.

Την Τρίτη το πρωί (10.58 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει άνοδο κατά 3,55% στα 34,43 δολάρια και το μπρεντ κατά 2,11% στα 36,28 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider