Πετρέλαιο: Κρίσιμες αποφάσεις για τη σταθερότητα της αγοράς λαμβάνει ο ΟΠΕΚ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Κρίσιμες αποφάσεις για τη σταθερότητα της αγοράς λαμβάνει ο ΟΠΕΚ
Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία είναι «πολύ, πολύ κοντά» σε μια συμφωνία για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του κρατικού επενδυτικού ταμείου RDIF της Ρωσίας.

Όπως είναι γνωστό, κατά την τελευταία συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, Σαουδική Αραβία και Ρωσία δεν τα «βρήκαν» σχετικά με την πολιτική παραγωγής με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας πόλεμος τιμών ο οποίος συντέλεσε στην αύξηση των αποθεμάτων και στην πτώση της τιμής του μαύρου χρυσού.

Το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρώνεται πλέον στη συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ+ η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα αλλά μετατέθηκε την Τρίτη.

«Νομίζω ότι όλη η αγορά κατανοεί ότι αυτή η συμφωνία είναι σημαντική και θα φέρει σταθερότητα, την αγορά», δήλωσε ο Kirill Dmitriev, Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Επενδύσεων της Ρωσίας.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Ριάντ και η Μόσχα θα συναντηθούν μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας και αν θα προχωρήσουν σε κάποια συμφωνία, δήλωσε «ότι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία».

Παράλληλα, έκανε μνεία στις παρατηρήσεις του Ρώσου Προέδρου, Vladimir Putin, την περασμένη εβδομάδα, όταν πρότεινε συνδυασμένη περικοπή παραγωγής 10 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, σύμφωνα με έκθεση του Reuters.

«(O Πούτιν) μίλησε για το πόσο σημαντική είναι αυτή η συμφωνία πετρελαίου, έτσι η Ρωσία δεσμεύεται», δήλωσε ο Dimitriev στο CNBC Capital Connection τη Δευτέρα.

Αυτή την εκτίμηση εξέφρασε και ο επανέλαβε ο Andrey Kostin, διευθύνων σύμβουλος της VTB Bank της Ρωσίας.

«Η Ρωσία σίγουρα ενδιαφέρεται πολύ για τη σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου και ... υπάρχει η πολιτική βούληση", δήλωσε στο «Squawk Box Europe».

«Κανείς δεν ενδιαφέρεται για χαμηλές τιμές πετρελαίου. Ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε η Ρωσία ούτε οι Σαουδάραβες», είπε.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα το μεσημέρι (15.09 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει πτώση κατά 3,32% στα 27,40 δολάρια και το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 33,13 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 2,87&.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider