Πτώση για το πετρέλαιο καθώς ο Τραμπ «αναδιπλώνεται»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση για το πετρέλαιο καθώς ο Τραμπ «αναδιπλώνεται»
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας «δεν λέει» να τελειώσει.

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο καθώς ο κ. Ντόναλντ Τραμπ αναδιπλώνεται σχετικά με την καλή του διάθεση απέναντι στο Πεκίνο. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε το Σάββατο ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα πάνε πολύ καλά, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνάψουν συμφωνία με το Πεκίνο μόνο εάν αυτή είνια «η σωστή για την Αμερική».

Ο κ. Τραμπ είπε επίσης ότι υπήρξαν εσφαλμένες αναφορές σχετικά με την προθυμία των ΗΠΑ να καταργήσουν τους δασμούς ως μέρος μιας πρώτης φάσης της συμφωνίας, μια είδηση η οποία είχε ενισχύσει τις αγορές.

Ο 16μηνος εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου επιβράδυνε την οικονομική ανάπτυξη διεθνώς και ώθησε τους αναλυτές να μειώσουν τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της οικονμίας.

«Αναμένουμε ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί προς το παρόν», ανέφερε η Commerzbank σε σημείωμα.

Από την άλλη, πιο αισιοδοξος εμφανίζεται ο ΟΠΕΚ. Οι προοπτικές της αγοράς πετρελαίου για το επόμενο έτος ενδέχεται να έχουν ανοδική δυναμική, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, Μοχάμεντ Μπαρκίντο, την περασμένη εβδομάδα, υποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω μείωσης της παραγωγής.

Την Δευτέρα το μεσημέρι (02.22 ώρα Ελλάδος) το αργο διαπραγματεύεται στα 56,52 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,26% και το μπρεντ στα 61,90 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,98%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider