Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο - Σε στάση αναμονής οι επενδυτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο - Σε στάση αναμονής οι επενδυτές
Την Τρίτη το πρωί το μπρεντ στα 58,95 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,67%.

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο την Τρίτη καθώς οι επενδυτές παραμένουν σε στάση αναμονής προσμένοντας εξελίξεις για την εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας ο οποίος παρά το γεγονός ότι δείχνει να «κοπάζει» εξακολουθεί να δημιουργεί ανησυχίες για την τελική έκβαση. Το βασικό επιχείρημα όσων αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας είναι ότι κάθε φορά που επετεύχθη ένα είδος αρχικής συμφωνίας, αυτή στο τέλος παρέμεινε «στα χαρτιά». Και τώρα βασικά θέματα αιχμής που μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων παραμένουν ανοιχτά: οι έντονες διαφωνίες σχετικά με τη βιομηχανική πολιτική της Κίνας, την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, την αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας και άλλα διαρθρωτικά ζητήματα είναι προβλήματα τα οποία ουσιαστικά δεν έχουν θιγεί.

Η μερική εμπορική συμφωνία περιλαμβάνει ουσιαστικά τη δέσμευση της Κίνα να αγοράσει γεωργικά προϊόντα των ΗΠΑ σε αντάλλαγμα για την αναστολή των δασμών. Ωστόσο, οι υπάρχοντες δασμοί παραμένουν σε ισχύ.

«Η προηγούμενη εμπειρία είναι ότι οι εμπορικές συμφωνίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παρέμειναν στα χαρτιά και η αυτή η τελευταία δεν έχει γραφτεί ούτε καν στα χαρτιά», δήλωσαν οι Tom Orlik και Yelena Shulyatyeva από το Bloomberg Economics.

Την Τρίτη το πρωί (9. 19 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 53,26 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,62% και το μπρεντ στα 58,95 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,67%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider