Η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων δίνει ώθηση στο πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων δίνει ώθηση στο πετρέλαιο
Σε ανοδική τροχιά κινείται το πετρέλαιο.

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου την Πέμπτη μετά από τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων ενώ, από την άλλη, παραμένουν οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή, αλλά τα αποθέματα βενζίνης σημείωσαν άνοδο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΙΑ.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο, τα ακαθάριστα αποθέματα μειώθηκαν κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 16 Αυγούστου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 1,9 εκατομμυρίων βαρελιών. Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 312.000 βαρέλια.

Ωστόσο, οι γεωπολιτικές εντάσεις εξακολουθούν να διατηρούν στο κόκκινο το θερμόμετρο. Εάν ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας συνεχιστεί, θα είναι δύσκολο να αμβλυνθούν οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας ζήτησης ζήτησης, εκτίμησε ο Stephen Innes από την Valour Markets.

Την Πέμπτη το μεσημέρι 15.54 ώρα Ελλάδος, το αργό διαπραγματεύεται στα 56,20 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 0,93% και το μπρεντ στα 60,69 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,65%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider