Τροφοδότης του Χρηματιστηρίου το deal κυβέρνησης-θεσμών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τροφοδότης του Χρηματιστηρίου το deal κυβέρνησης-θεσμών
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Προεξοφλεί συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως καταδείχθηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης, όπου με τη στήριξη των τραπεζικών τίτλων η αγορά διέσπασε ανοδικά τις 660 μονάδες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 664,52 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,78%. Ανοδικά κινήθηκαν 77 μετοχές, 24 πτωτικά και 35 παρέμειναν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 55,011 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 84.218.562 μετοχές.

Βασικό χαρακτηριστικό των σημερινών συναλλαγών ήταν η αύξηση του τζίρου και η ενεργοποίηση πολλών εγχώριων χαρτοφυλακίων. Είναι ενδεικτικό πάντως πως στο σύστημα μπήκαν στο τέλος των συναλλαγών και πολλές εντολές αγορών από ξένους επενδυτές οδηγώντας τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη στα υψηλά ημέρας.

Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Πειραιώς (+7,45% στα 0,173 ευρώ), Eurobank (+6,87% στα 0,560 ευρώ), Alpha Bank (+76,02% στα 1,76 ευρώ) και Εθνική (+4,42% στα 0,236 ευρώ).

Οι μη τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν και αυτές με κέρδη και πρωταγωνίστησαν οι Ελλάκτωρ (+8,62% στα 1,26 ευρώ), Motor Oil (+3,57% στα 15,95 ευρώ) και η Τιτάν (+3,18% στα 24,00 ευρώ).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η Πειραιώς διακινώντας αντιστοίχως 36.817.423 και 26.009.052 μετοχές.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 8,570 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 8,343 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,94%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,23%.Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Alpha Αστικά Ακίνητα +19,92%, Βιοτέρ +19,70%, Κτήμα Λαζαρίδη +19,06% και Μπουτάρης(κ) +15,00%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Άλφα Γκρίσιν -17,65%, Νάκας -9,28%, ΑΕΓΕΚ(κο) -8,33% και Logismos -6,98%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δεν «αρέσει» πια η ελληνική επαρχία

Ρύθμιση 72 δόσεων προς τον ΕΦΚΑ: Πάνω από 2.500 οι αιτήσεις των οφειλετών - Οι «κόφτες» που αποκλείουν την πλειοψηφία τους

Ευκαιρίες για πρακτική άσκηση φοιτητών σε φορείς του ΥΠΕΞ από την Αβάνα μέχρι το Μπουένος Άιρες - Ο πίνακας με τις θέσεις

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider