Στα «πράσινα» η Wall Street με ώθηση από το τεχνολογικό ράλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα «πράσινα» η Wall Street με ώθηση από το τεχνολογικό ράλι
Κέρδη άνω των 260 μονάδων για τον Dow Jones, στο +1,6% ο Nasdaq.

Σε θετικό έδαφος για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση έκλεισαν την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς το νέο κύμα ανακοινώσεων από τους κολοσσούς της αμερικανικής αγοράς για τις επιδόσεις τους στο προηγούμενο τρίμηνο μονοπωλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 263 μονάδων ή 0,69% στις 38.503 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 έκλεισε με άνοδο 1,20% στα επίπεδα των 5.070 μονάδων. Καλύτερη εικόνα για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq να ενισχύεται κατά 1,59%, κλείνοντας στις 15.696 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, «άλμα» άνω του 14% κατέγραψε ο τίτλος της Spotify, με την πλατφόρμα streaming να αναφέρει αύξηση κερδών και συνδρομητών στο α' τρίμηνο του 2024. Υψηλότερα κατά 2% και η μετοχή της UPS στον απόηχο της ανακοίνωσης της εταιρείας για έσοδα τριμήνου πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ ράλι σχεδόν 7% κατέγραψε η μετοχή της GE Aerospace.

Στον αντίποδα, απώλειες 2,6% σημείωσε η μετοχή της PepsiCo, παρά το γεγονός πως η εταιρεία ξεπέρασε τις προβλέψεις της αγοράς.

Περίπου το 20% των εισηγμένων στον S&P 500 έχει ανακοινώσει τις επιδόσεις του για το α' τρίμηνο. με το 76% να έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet

Μάκρο

Η οικονομία των ΗΠΑ φαίνεται να έχασε τη δυναμική της τον Απρίλιο καθώς για πρώτη φορά μετά την πανδημία, οι επιχειρήσεις ανέφεραν πτώση στις νέες παραγγελίες και μείωση της απασχόλησης, όπως δείχνουν στοιχεία της S&P Global.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI των ΗΠΑ ανήλθε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στις 49,9 μονάδες από 51,9 μονάδες το Μάρτιο. Ο δείκτης των υπηρεσιών κατέγραψε επίσης συρρίκνωση σε χαμηλό πέντε μηνών στις 50,9 μονάδες από 54 τον Μάρτιο.

Ο δείκτης μετρά το ποσοστό των εταιρειών που αναφέρουν επέκταση, επομένως μία ανάγνωση πάνω από 50 μονάδες δείχνει ανάπτυξη ενώ κάτω του 50 συρρίκνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: «Βουτιά» 19% για πωλήσεις iPhone στην Κίνα - Το χειρότερο τρίμηνο από το 2020

General Motors: Εκτίναξη 24,4% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο - Στα 3 δισ. δολάρια

Novartis: Αναβάθμιση guidance και αύξηση 10% των πωλήσεων το α' τρίμηνο - Ράλι για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider