PepsiCo: Στα 2,04 δισ. δολάρια τα καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο - Πάνω από τις προβλέψεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
PepsiCo: Στα 2,04 δισ. δολάρια τα καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο - Πάνω από τις προβλέψεις
Η εταιρεία που παράγει δημοφιλή αναψυκτικά και τσιπς ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα για την περίοδο αυξήθηκαν κατά 2,7%, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 2,3%.

Οι πωλήσεις της PepsiCo ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street στο πρώτο τρίμηνο χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη εκτός της Βόρειας Αμερικής και κόντρα στην ανάκληση προϊόντων της Quaker Foods. Η εταιρεία που παράγει δημοφιλή αναψυκτικά και τσιπς ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα για την περίοδο αυξήθηκαν κατά 2,7%, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 2,3%.

Οι πωλήσεις για τη διεθνή δραστηριότητα της Pepsi, η οποία αντιπροσώπευε σχεδόν το 40% των συνολικών καθαρών εσόδων πέρυσι, αυξήθηκαν κατά 9% με ισχυρή ανάπτυξη σε αγορές όπως το Μεξικό και η Αυστραλία. Τα έσοδα της Quaker Foods North American, της μάρκας βρώμης που ανήκει στην Pepsi, μειώθηκαν κατά 24%, αφού η εταιρεία επέκτεινε την ανάκληση για να συμπεριλάβει περισσότερα δημητριακά, μπάρες και σνακ λόγω κινδύνου σαλμονέλας.

Συγκεκριμένα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,61 δολάρια έναντι προβλέψεων των αναλυτών για 1,52 δολάρια. Τα έσοδα ανήλθαν σε 18,25 δισ. δολάρια έναντι 18,07 δισ. δολαρίων που αναμένονταν. Η Pepsi ανακοίνωσε καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου που αναλογούν στην εταιρεία ύψους 2,04 δισ. δολαρίων ή 1,48 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 1,93 δισ. δολαρίων ή 1,40 δολαρίων ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,3% στα 18,25 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Novartis: Αναβάθμιση guidance και αύξηση 10% των πωλήσεων το α' τρίμηνο - Ράλι για τη μετοχή

General Motors: Εκτίναξη 24,4% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο - Στα 3 δισ. δολάρια

Ambrosia Capital: Τα μερίσματα «ξεκλειδώνουν» ένα περαιτέρω re - rating για τις ελληνικές τράπεζες - Αυξάνει τις τιμές στόχους

gazzetta
gazzetta reader insider insider