Ευρωαγορές: Ψύχραιμες κινήσεις παρά την κρίση στη Μέση Ανατολή - Ράλι 20% για την Temenos

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ψύχραιμες κινήσεις παρά την κρίση στη Μέση Ανατολή - Ράλι 20% για την Temenos
Μικρή άνοδο για τον Stoxx 600 εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή

Με μεικτή εικόνα και μικρή άνοδο για τον Stoxx 600 ολοκλήρωσαν την Δευτέρα οι ευρωαγορές εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν με drone και πυραύλους κατά του Ισραήλ το Σαββατοκύριακο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έκλεισε ελαφρώς υψηλότερα κατά 0,13% στις 505,93 μονάδες, περιορίζοντας τα κέρδη που είχε αποκομίσει νωρίτερα στη συνεδρίαση. Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου οδήγησαν τις απώλειες, διολισθαίνοντας κατά 1,6% λόγω των αυξανόμενων κινδύνων στη Μέση Ανατολή. Ο Eurostoxx 50 κέρδισε 0,58% στις 4.983.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,38% στις 7.965 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη 0,41% στις 18.003 μονάδες. Στους υπόλοιπους δείκτες, στη Γαλλία ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε 0,43% στις 8.045 μονάδες, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο διαμορφώθηκε στις 33.954 μονάδες με +0,56% και ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη έκλεισε αμετάβλητος στις 10.687 μονάδες.

Στο ταμπλό οι μετοχές της εταιρείας τραπεζικού λογισμικού Temenos σημείωσαν άνοδο 19,54%, αφού οι ισχυρισμοί της εταιρείας short seller Hindenburg Research βρέθηκε ότι ήταν «ανακριβείς και παραπλανητικοί». Η Hindenburg ισχυρίζεται ότι υπάρχουν σοβαρά λάθη στα βιβλία της εταιρείας, υποδηλώνοντας «μείζονες λογιστικές παρατυπίες».

Στόχος του Ισραήλ είναι να πλήξει το Ιράν χωρίς να προκαλέσει γενικευμένο πόλεμο, μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του πολεμικού συμβουλίου του εβραϊκού κράτους. Παράλληλα αναφέρεται ότι το Ισραήλ θέλει να δράσει κατά του Ιράν σε συντονισμό με τις ΗΠΑ. Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε για να συζητήσει την απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν.

Παρά το γεγονός πως η ένταση στη Μέση Ανατολή βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, μετά την επίθεση με drone του Ιράν κατά του Ισραήλ το Σαββατοκύριακο, οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν την Δευτέρα.

Το κόστος δανεισμού θα μειωθεί φέτος, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γκεντιμίνας Σίμκους, να προβλέπει τρεις περικοπές επιτοκίων. «Βλέπω περισσότερες από 50% πιθανότητες να υπάρξουν περισσότερες από τρεις περικοπές φέτος», ανέφερε ο Σίμκους σε δημοσιογράφους στο Βίλνιους, προσθέτοντας πως είναι δύσκολη μια μείωση των επιτοκίων και τον Ιούλιο. «Η απόφαση του Ιουλίου θα είναι σημαντική για τον καθορισμό της τροχιάς τιυ ψαλιδίσματος του κόστους δανεισμού» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τριήμερο αρνητικό σερί στο Χρηματιστήριο - Τζίρος άνω των 150 εκατ. ευρώ

Σε ιστορικό υψηλό το αλουμίνιο μετά τις κυρώσεις στα ρωσικά μέταλλα - Ράλι και για νικέλιο

Alpha Finance: Βιώσιμη η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών

gazzetta
gazzetta reader insider insider