Πετρέλαιο: Οι φόβοι για επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ έστειλαν το αργό πάνω από τα 87 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Οι φόβοι για επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ έστειλαν το αργό πάνω από τα 87 δολάρια
Ξεπέρασε τα 87 δολάρια το βαρέλι το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ την Παρασκευή, οι αναφορές πως το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια άμεση επίθεση από το Ιράν αυτό το Σαββατοκύριακο, κάτι που θα οδηγήσει σε γενικότερη κλιμάκωση την ένταση στη Μέση Ανατολή. 

Ξεπέρασε τα 87 δολάρια το βαρέλι το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ την Παρασκευή, οι αναφορές πως το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια άμεση επίθεση από το Ιράν αυτό το Σαββατοκύριακο, κάτι που θα οδηγήσει σε γενικότερη κλιμάκωση την ένταση στη Μέση Ανατολή.

Το West Texas Intermediate Μαίου καταγράφει κέρδη 2,32 δολάρια ή 2,73% στα 87,34 δολάρια το βαρέλι. Το Brent Ιουνίου ανεβαίνει 2,13 δολάρια ή 2,37% στα 91,86 δολάρια το βαρέλι. Επίσης, η μετοχή της Exxon Mobil έφτασε στο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών στα 123,74 δολάρια καθώς το ράλι του πετρελαίου έδωσε ώθηση στον ενεργειακό τομέα.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια άμεση επίθεση από το Ιράν την Παρασκευή ή το Σάββατο, όπως δήλωσε στη Wall Street Journal άτομο που γνωρίζει το θέμα. Ένα άτομο που ενημερώθηκε από την ηγεσία του Ιράν είπε στην εφημερίδα ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, αν και τα σχέδια για ένα χτύπημα βρίσκονται υπό συζήτηση.

Άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με τις εκτιμήσεις των δυτικών μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν στο Bloomberg News ότι μια επίθεση από το Ιράν ή τους συμμάχους του, με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ θα μπορούσε να συμβεί τις επόμενες 48 ώρες.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ απαγόρευσε την Πέμπτη στους κυβερνητικούς υπαλλήλους και τις οικογένειές τους τα προσωπικά ταξίδια εκτός Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ και Μπερ Σεβά μέχρι νεωτέρας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent θα μπορούσαν να εκτιναχθούν στα 100 δολάρια το βαρέλι εάν το Ιράν επιτεθεί απευθείας στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον Μπομπ ΜακΝάλι, πρόεδρο της Rapidan Energy και πρώην ανώτερο ενεργειακό στέλεχος στην κυβέρνηση Μπους. Εάν η κλιμάκωση οδηγήσει σε διαταραχή στα στενά του Ορμούζ, μια κρίσιμη εμπορική οδό για το πετρέλαιο, οι τιμές θα μπορούσαν να εκτιναχθούν στα 120 ή 130 δολάρια το βαρέλι, δήλωσε στο CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διευρύνονται οι απώλειες στην Wall Street

Σε υψηλό 22 μηνών «σκαρφαλώνει» ο χαλκός

Σε χαμηλό πενταμήνου η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider