Θετικό γύρισμα στην Wall Street πριν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικό γύρισμα στην Wall Street πριν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
Σε θετικό έδαφος με μικρές ωστόσο διακυμάνσεις η αμερικανική αγορά.

Σε θετικό έδαφος με μικρές ωστόσο διακυμάνσεις ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, ανακάμπτοντας την τελευταία ώρα των συναλλαγών από τις απώλειες σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, τη στιγμή που οι επενδυτές αναμένουν τα νέα κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα που θα ανακοινωθούν αύριο.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στα επίπεδα των 28.883 μονάδων, αν και ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει να υποχωρεί ως και 300 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με μικρά κέρδη 0,14% στις 5.209 μονάδες. Καλύτερη εικόνα για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον Nasdaq να κλείνει υψηλότερα κατά 0,32% στις 16.306 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, απώλειες 2% κατέγραψε η μετοχή της Nvidia, συμπαρασύροντας χαμηλότερα και τους τίτλους άλλων τεχνολογικών κολοσσών, με την Netflix να υποχωρεί κατά 1,5%, ενώ η Meta έχασε σχεδόν 1%.

Η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Μάρτιο θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones να αναμένουν ότι ο CPI θα αυξηθεί κατά 0,3% από τον προηγούμενο μήνα και κατά 3,5% σε ετήσια βάση.

Η αγορά παρακολουθεί εξαιρετικά στενά τα νεότερα δεδομένα καθώς αναζητά ενδείξεις για το πότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, ενώ την ίδια στιγμή οι αναλυτές «βλέπουν» 50% πιθανότητες για μία μείωση στα επιτόκια από την Fed κατά τη συνεδρίαση του Ιουνίου.

«Η αγορά ταλαντεύεται έντονα την τελευταία εβδομάδα, ανησυχώντας για τη δέσμευση της Fed να μειώσει άμεσα τα επιτόκια», ανέφερε ο Sam Stovall, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στην CFRA Research, με τον ίδιο να επισημαίνει πως «μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη μέτρηση του ΔΤΚ, θα μπορούσε να αποτελέσει τον καταλύτη για μία διόρθωση στην αγορά».

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών υποχώρησε τον Μάρτιο η εμπιστοσύνη των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB), ο Δείκτης Αισιοδοξίας Μικρών Επιχειρήσεων υποχώρησε 0,9 μονάδες στις 88,5 τον περασμένο μήνα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2012. Ήταν ο 27ος συνεχόμενος μήνας που ο δείκτης ήταν κάτω τις 98 μονάδες, τον μέσο όρο 50 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση

Μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές για τις τιμές του πετρελαίου

Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider