Οριακά κέρδη για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακά κέρδη για τον χρυσό
Ο χρυσός σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό στα 2.194,99 δολ. στις 8 Μαρτίου. 

Συγκρατημένα κέρδη σημείωσε την Καθαρά Δευτέρα ο χρυσός με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στις αποφάσεις της FOMC της Fed αυτή την Τετάρτη που θα συνοδεύονται από νέα στοιχεία για το μέτωπο του πληθωρισμού και των επιτοκίων τους επόμενους μήνες το 2024, στην λεγόμενη και «εβδομάδα των τραπεζών» καθώς συνεδριάζουν και οι BoE, BoJ και RBA.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο χρυσός κέρδισε 0,1% στα 2.164,3 δολ. ανά ουγγιά, ενώ στην αγορά spot ενισχύθηκε 0,2% στα 2.159,69 δολ. ανά ουγγιά. Το spot ασήμι απώλεσε 0,4% στα 25,06 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα υποχώρησε 1,8% στα 916,19 δολ. ανά ουγγιά και το παλλάδιο διολίσθησε 4,2% στα 1.031,73 δολ. ανά ουγγιά.

Το μεγάλο γεγονός της εβδομάδας είναι η συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη. Θα προηγηθεί ωστόσο η Τράπεζα της Ιαπωνίας η οποία αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη τον τερματισμό της ιδιαίτερα διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής με αρνητικά επιτόκια, ενώ την Πέμπτη την σκυτάλη παίρνει η Τράπεζα της Αγγλίας που συνεδριάζει και αναμένεται να κρατήσει αμετάβλητο κόστος δανεισμού της.

Η διήμερη συνεδρίαση της Fed ολοκληρώνεται την Τετάρτη και οι αναλυτές προεξοφλούν πως οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής θα καταλήξουν να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5,25% με 5,5% όπου βρίσκονται από το καλοκαίρι του 2023. Οι προβλέψεις της Fed για την πορεία του πληθωρισμού θα είναι κρίσιμες για την εικόνα που θα σχηματίσουν οι επενδυτές σχετικά με το πότε θα επιλέξει η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα να ξεκινήσει τις μειώσεις των επιτοκίων της, με τις αγορές να δίνουν πιθανότητα πάνω από 50% η πρώτη περικοπή να λαμβάνει χώρα τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλό 4,5 μηνών το πετρέλαιο

CEO της Saudi Aramco: Ανέφικτη η σταδιακή κατάργηση του πετρελαίου

«Κόκκινο 3x3» στις ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider