Χρυσός: Διεκόπη το εβδομαδιαίο σερί ανόδου της τιμής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Διεκόπη το εβδομαδιαίο σερί ανόδου της τιμής
Σε επίπεδο εβδομάδας, το κίτρινο μέταλλο έχασε 0,8% της αξίας του, στην πρώτη εβδομαδιαία απώλεια από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε η τιμή του χρυσού την Παρασκευή, καταγράφοντας, ωστόσο, την πρώτη εβδομαδιαία πτώση σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων καθώς αυποβαθμίστηκαν οι προσδοκίες των επενδυτών για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων μετά και τα στοιχεία που έδειξαν ανοδικές πιέσεις στις τιμές.

Η τιμή spot του χρυσού κινείται κοντά στα 1.159 δολάρια ανά ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδας, το κίτρινο μέταλλο έχασε 0,8% της αξίας του, στην πρώτη εβδομαδιαία απώλεια από τα μέσα Φεβρουαρίου και έχοντας πετύχει ρεκόρ στα 2.194,99 δολάρια ανά ουγγιά την περασμένη εβδομάδα.

Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Φεβρουάριο, ενώ και οι τιμές παραγωγού έδειξαν να μην έχουν αποδράσει από τις πληθωριστικές πιέσεις.

«Ο χρυσός έχει ήδη προεξοφλήσει την όποια θετική ώθηση μπορούσε να λάβει από τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων... εάν ο πληθωρισμός αρχίσει να επιταχύνει ξανά, σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να διατηρήσουν την περιοριστική νομισματική πολιτική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», σχολιάζει ο Everett Millman, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Gainesville Coins.

«Αν και στον χρυσό δεν αρέσει ιδιαίτερα το περιβάλλον υψηλών επιτοκίων, εάν ο λόγος να παραμείνουν τόσο υψηλά τα επιτόκια είναι επειδή ο πληθωρισμός αναθερμαίνεται... αυτό σημαίνει φυσικά ότι ο κόσμος θα στραφεί ξανά στον χρυσό», προσθέτει ο Millman.

Ο υψηλότερος από το αναμενόμενο πληθωρισμός ασκεί μεγαλύτερη πίεση στη Fed να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα, επιβαρύνοντας τον χρυσό. Το πολύτιμο μέταλλο χρησιμοποιείται και ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Ελ Σαλβαδόρ κλείνει bitcoin αξίας 400 εκατ. δολαρίων σε θησαυροφυλάκιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider