Wall Street: Επιφυλακτικότητα με την προσοχή στραμμένη σε Nvidia και μάκρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Επιφυλακτικότητα με την προσοχή στραμμένη σε Nvidia και μάκρο
Υποχωρούν οι δείκτες στην Wall Street, επεκτείνοντας τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Τελευταία ενημέρωση: 20:37

Υποχωρούν οι δείκτες στην Wall Street την Δευτέρα, επεκτείνοντας τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας. Οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση παρακολουθώντας την πορεία της μετοχής της Nvidia, ενώ αναμένουν σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία όπως τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) και τον δείκτη παραγωγού την Τρίτη και την Πέμπτη αντίστοιχα, για τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones υποχωρεί οριακά 0,01% στις 38.717 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,13% στις 5.117 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite διολισθαίνει 0,25% στις 16.044 μονάδες. Και οι τρεις δείκτες έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα με απώλειες. Ο Dow Jones υποχώρησε 0,93%, η χειρότερη εβδομάδα για τον Dow από τον Οκτώβριο, ο S&P 500 έχασε κατά 0,26%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διολίσθησε 1,17%.

Την Παρασκευή η πτώση της Nvidia κατά 5,55 έριξε τους δείκτες, βάζοντας pause στο ισχυρό ράλι της μετοχής. Σήμερα συνεχίζει καθοδικά υποχωρώντας σχεδόν 2%. Η μετοχή της επίσης επικεντρωμένης στην τεχνητή νοημοσύνη Super Micro Computer υποχωρεί σχεδόν 5%, ενώ σχεδόν 4% υποχωρεί και η Meta. Πάνω από 26% κερδίζει η μετοχή της εταιρείας στοιχηματισμού Bally's, μετά την πρόταση εξαγοράς της Standard General για 15 δολάρια ανά μετοχή.

«Ο CPI αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,4% με μηνιαίο ρυθμό. Εάν συμβεί αυτό, θα επιβεβαιώσει μια σύσφιξη του πληθωρισμού το πρώτο τρίμηνο», προειδοποιεί η γαλλογερμανική ερευνητική Oddo BHF, για την οποία αυτή η στατιστική, που θα δημοσιευτεί την Τρίτη πριν από το άνοιγμα, «έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει ένα μεγάλο κίνητρο για την αγορά». Η εταιρεία επισημαίνει ότι η αύξηση στο περίπου 4% ετησίως, «δεν είναι άνετο για τη Fed», η οποία «επιβεβαίωσε ότι το κεντρικό της σενάριο είναι να μειώσει τα επιτόκια το 2024 , αλλά όχι αμέσως». Αυτές θα είναι οι τελευταίες σημαντικές οικονομικές εκθέσεις πριν συγκληθούν οι ηγέτες της Federal Reserve για τη συνεδρίαση πολιτικής τους τον Μάρτιο.

«Στο τέλος της ημέρας, οι αγορές είναι πιθανώς ακόμη πολύ αισιόδοξες για την ικανότητα της Fed να μειώσει σημαντικά τα επιτόκια το 2024», δήλωσε η Lara Rhame, επικεφαλής οικονομολόγος την FS Investments. «Πιστεύω ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Φεβρουαρίου θα είναι άλλη μια υπενθύμιση ότι η Fed πρέπει να κινηθεί προσεκτικά» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή η έκθεση για τις θέσεις εργασίας έδωσε αντικρουόμενα μηνύματα στην Fed, αφού από την μία πρόσθεσε περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι, ωστόσο η αύξηση της ανεργίας και η μικρότερη από το αναμενόμενο αύξηση των μισθών ήταν στοιχεία που θα μπορούσε να οδηγήσει την Fed να αρχίσει να χαλαρώνει τη νομισματική πολιτική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο στα όρια των 1.400 μονάδων

«Κόκκινες» οι ευρωαγορές: Βαρίδι η τεχνολογία

Οι 4+1 λόγοι που το Bitcoin θα συνεχίσει να «σπάει τα κοντέρ»

gazzetta
gazzetta reader insider insider