Ρίχνει το ευρώ το προβάδισμα του «όχι» στο ιταλικό δημοψήφισμα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ρίχνει το ευρώ το προβάδισμα του «όχι» στο ιταλικό δημοψήφισμα

Πτωτική, όπως αναμενόταν, ήταν η πρώτη αντίδραση του ευρώ στην επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση στην Ιταλία.

Λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση των exit polls, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,6% στα 1,0585 δολάρια, «φλερτάροντας» με το χαμηλό 18 μηνών (1,0518 δολάρια), στο οποίο είχε διολισθήσει τον περασμένο μένα. Έναντι του γεν, το ευρώ υποχωρεί πάνω από 1% στα 119,70 γεν.

Υπενθυμίζεται εδώ πως σύμφωνα με το exit poll του Piepoli Institute/IPR για λογαριασμό της κρατικής ιταλικής τηλεόρασης RAI, το «όχι» στο δημοψήφισμα προηγείται με ποσοστό 54-58% έναντι του «ναι» που συγκεντρώνει 42-46%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποιες φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

To ΑΙ «απογειώνει» το ηλεκτρονικό έγκλημα - Aπίστευτη deepfake απάτη σε βάρος βρετανικής πολυεθνικής

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Πώς λειτουργεί η ρύθμιση και τι σημαίνει στην πράξη για τους δανειολήπτες

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider