Wall Street: Μίνι τεχνολογικό κραχ - 318 μονάδες έχασε ο Nasdaq, «βουτιά» 9,5% για την Alphabet

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μίνι τεχνολογικό κραχ - 318 μονάδες έχασε ο Nasdaq, «βουτιά» 9,5% για την Alphabet
Yπενθυμίζεται πως η μητρική εταιρεία της Google εχθές ανακοίνωσε πως τα αποτελέσματα από τις υπηρεσίες cloud έχασαν τις προσδοκίες, αν και τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 11%. H μετοχή της διολίσθησε κατά 9,5%.

Μίνι κραχ σημειώθηκε στην τεχνολογία την Τετάρτη στη Wall Street μετά από τα αποτελέσματα της Alphabet που ανακοινώθηκαν μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης και έφεραν την «κατρακύλα» της μετοχής.

Yπενθυμίζεται πως η μητρική εταιρεία της Google εχθές ανακοίνωσε πως τα αποτελέσματα από τις υπηρεσίες cloud έχασαν τις προσδοκίες, αν και τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 11%. H μετοχή της διολίσθησε κατά 9,5%.

Aπό την άλλη, η ανταγωνιστική Microsoft εχθές διέλυσε τις προβλέψεις για κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο με τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό να βλέπει τα έσοδά του να εκτοξεύονται κατά 13% και τα καθαρά κέρδη κατά 27%. Η μετοχή έχασε άνω του 3%.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones έχασε 0,32% στις 33.035 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 1,44% στις 4.186 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε πτώση 2,43% ή 318 μονάδες στις 12.821 μονάδες.

Σε σημερινά αποτελέσματα, η Boeing ανακοίνωσε ότι τα έσοδα για τα εμπορικά αεροπλάνα ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η εταιρεία διατήρησε επίσης τις προοπτικές ελεύθερων ταμειακών ροών για το έτος. Ωστόσο, ο γίγαντας της αεροδιαστημικής σημείωσε μια προσαρμοσμένη ζημιά μεγαλύτερη από το αναμενόμενο για το τρίμηνο.

Αναλυτικά, για το τρίμηνο η Boeing ανακοίνωσε έσοδα 18,10 δισ. δολαρίων και προσαρμοσμένη ζημιά ανά μετοχή 3,26 δολάρια, μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ζημιά 2,95 δολάρια. Τα έσοδα β' τριμήνου της Boeing ήταν 13% υψηλότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Εμπορεύματα

Την πρώτη τους άνοδο μετά από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις απωλειών σημείωσαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, στην «σκιά» των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 1,65 δολάρια ή 2%, φθάνοντας στα 85,39 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Ήπια κέρδη για τον Stoxx αναμένοντας την ΕΚΤ - Ράλι 8% η Deutsche Bank

Ισχυρό profit taking στο Χρηματιστήριο στα όρια των 1.185 μονάδων

Πετρέλαιο: Πρώτη άνοδος τιμών μετά από 3 συνεδριάσεις με απώλειες

gazzetta
gazzetta reader insider insider