«Άλμα» 3% για το πετρέλαιο, ενώ κορυφώνεται η αβεβαιότητα λόγω Μ. Ανατολής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άλμα» 3% για το πετρέλαιο, ενώ κορυφώνεται η αβεβαιότητα λόγω Μ. Ανατολής
«Άλμα» κοντά στο 3% σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, στη σκιά των δραματικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. 

«Άλμα» κοντά στο 3% σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, στη σκιά των δραματικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Ο «μαύρος χρυσός» ενισχύεται, εν μέσω της αυξημένης αβεβαιότητας των τελευταίων ημερών λόγω της σύγκρουσης Ισραήλ - Χαμάς και στον απόηχο της χθεσινής πολύνεκρης επίθεσης σε νοσοκομείο στη Γάζα που προκάλεσε τον διεθνή αποτροπιασμό. Την ίδια στιγμή, το Ιράν ζητά την επιβολή εμπάργκο πετρελαίου σε βάρος του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει «άμεσο και πλήρες εμπάργκο στο σιωνιστικό καθεστώς από τις ισλαμικές χώρες, ένα εμπάργκο πετρελαίου κατά του καθεστώτος», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου στο Telegram. Προέτρεψε, επίσης, τις μουσουλμανικές χώρες να απελάσουν τους Ισραηλινούς πρεσβευτές.Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, συμβολαίου παραδόσεως Νοεμβρίου, σημειώνει κέρδη 2,9% στα 89,59 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου, ενισχύεται κατά 2,7%, πάνω από τα 92 δολάρια το βαρέλι.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα, ο Benjamin Picton, αναλυτής της RaboResearch, κάνει λόγο για αυξανόμενο κίνδυνο «περαιτέρω κλιμάκωσης από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ», σημειώνοντας ότι η προσοχή στρέφεται πλέον στο εάν θα κάνουν πράξη τις απειλές για ένα νέο μέτωπο στον βορρά.

Οι τιμές του αργού σημείωσαν άνιδι, την περασμένη εβδομάδα, λόγου του φόβου για πιθανή εμπλοκή του Ιράν στη σύγκρουση. Ο Jay Hatfield, διευθύνων σύμβουλος της Infrastructure Capital Management, τονίζει ότι ενδεχόμενη εμπλοκή του Ιράν θα έθετε σε κίνδυνο τα 3 εκατ. βαρέλια ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προειδοποίηση Στουρνάρα: «Προχωράμε στο σκοτάδι» - Πώς η ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή αλλάζει το σκηνικό στην παγκόσμια οικονομία

DBRS: Στην κορυφή της Ευρώπης οι ελληνικές τράπεζες στα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια

Από τα ιστορικά χαμηλά, στην «κορυφή»: Το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις αυτή τη στιγμή

gazzetta
gazzetta reader insider insider