Νέα άνοδος για το πετρέλαιο: «Φλερτάρει» με τα 95 δολάρια το Brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα άνοδος για το πετρέλαιο: «Φλερτάρει» με τα 95 δολάρια το Brent
Πέριξ των 95 δολαρίων διατηρείται το πετρέλαιο, καταγράφοντας και σήμερα κέρδη, έπειτα από το ανοδικό σερί τριών εβδομάδων.

Τελευταία ενημέρωση 16:43

Πέριξ των 95 δολαρίων διατηρείται το πετρέλαιο, καταγράφοντας και σήμερα κέρδη, έπειτα από το ανοδικό σερί τριών εβδομάδων, που αύξησε τις τιμές κατά 11% με ώθηση από τη μείωση της προσφοράς πετρελαίου από Σαουδική Αραβία και Ρωσία.

Ειδικότερα, το Brent ενισχύεται 0,70% στα 94,59 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου, ενώ το WTI καταγράφει άνοδο 1,05% στα 91,78 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του Brent είναι ενισχυμένη κατά σχεδόν 10% φέτος, καθώς τα μέλη του OPEC περιορίζουν την παραγωγή τους και το outlook της ζήτησης βελτιώνεται, με τις ΗΠΑ να φαίνεται πως αποφεύγουν την ύφεση και τα διυλιστήρια της Κίνας να πατούν «γκάζι».

Η άνοδος του πετρελαίου αυξάνει τις πληθωριστικές πιέσεις σε όλο τον κόσμο, με τους κεντρικούς τραπεζίτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, να προσπαθούν να προσδιορίσουν εάν έχουν ήδη κάνει αρκετά για να ανακόψουν τον ρυθμό των κερδών των τιμών αυξάνοντας τα επιτόκια.

Αυτή την εβδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις τόσο της Fed όσο και της Τράπεζας της Αγγλίας για τη νομισματική πολιτική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Alibaba δίνει «ανάσα» στην τουρκική οικονομία με επενδύσεις 2 δισ. δολαρίων

Προϋπολογισμός: Αυξημένα κατά 23% τα φοροέσοδα Αυγούστου – Πιθανές πιέσεις στους επόμενους μήνες από τις οικονομικές συνέπειες του Daniel

Έβρος: Η άρρηκτη σχέση πυρκαγιάς και πλημμύρας και οι νέοι κίνδυνοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider