Χρηματιστήριο: Ήπιες ανοδικές τάσεις «κόντρα» στις απώλειες των ευρωαγορών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Ήπιες ανοδικές τάσεις «κόντρα» στις απώλειες των ευρωαγορών
Ήπια ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στο ξεκίνημα της εβδομάδας, προσπαθώντας να ξεχωρίσει από τις πτωτικές τάσεις που καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές.

Τελευταία ενημέρωση 13:10

Ήπια ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στο ξεκίνημα της εβδομάδας, προσπαθώντας να ξεχωρίσει από τις πτωτικές τάσεις που καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραποδίδουν οι μετοχές της ΔΕΗ, της Alpha Bank και της Ελλάκτωρ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.265,29 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,53 % με τον τζίρο να ανέρχεται στα 25,97 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,72%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,33%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+3,09%), της Alpha Bank (+2,53%), της Ελλάκτωρ (+2,38%), της Viohalco (+2,24%) και της Πειραιώς (+1,77%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-1,85%), της Τιτάν (-0,90%) και της Σαράντης (-0,76%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+2,14%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,33%) και των Τραπεζών (+1,32%) , ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-1,82%) και της Τεχνολογίας (-0,07%).

Ανοδικά κινούνται 55 μετοχές, 29 πτωτικά και 19 παραμένουν σταθερές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ: Δεν έχουμε λάβει ακόμα την οριστική ανάθεση του κοινοπρακτικού έργου στη Βόρεια Μακεδονία

BriQ: Αύξηση 11% των εσόδων στο πρώτο εξάμηνο

Attica Group: Φθορές στα γραφεία στην Καλλιθέα από μέλη του Ρουβίκωνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider