Πετρέλαιο: Ράλι άνω των 90 δολαρίων για WTI και brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ράλι άνω των 90 δολαρίων για WTI και brent
«Το πετρέλαιο είναι τόσο bullish που ακόμη και ένα ισχυρό δολάριο δεν μπορεί να εκτροχιάσει το ράλι», δήλωσε στο Marketwatch ο Edward Moya, ανώτερος επενδυτές αγοράς στην OANDA.

Ράλι άνω των 90 δολαρίων ανά βαρέλι σημείωσαν οι τιμές του αργού στις ΗΠΑ για πρώτη φορά φέτος, στον απόηχο της επέκτασης των περικοπών στην παραγωγή μέχρι τα τέλη του έτους που ανακοίνωσαν στις αρχές Σεπτεμβρίου Σαουδική Αραβία και Ρωσία.

«Το πετρέλαιο είναι τόσο bullish που ακόμη και ένα ισχυρό δολάριο δεν μπορεί να εκτροχιάσει το ράλι», δήλωσε στο Marketwatch ο Edward Moya, ανώτερος επενδυτές αγοράς στην OANDA. Οι «κίνδυνοι μιας σημαντικής έλλειψης προσφοράς θα πρέπει να κάνουν πολλούς επενδυτές να κοιτάζουν το επίπεδο των 100 δολαρίων τους επόμενους δύο μήνες».

Το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο παράδοσης Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 1,64 δολάρια ή σχεδόν 1,9%, στα 90,16 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το brent παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,69 δολάρια ή 1,8%, στα 93,57 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Η βενζίνη παράδοσης Οκτωβρίου έκλεισε στα 2,7635 δολάρια το γαλόνι, με άνοδο 0,9%, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Οκτωβρίου ανέβασε 0,6% στα 3,4542 δολάρια ο γαλόνι.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Οκτωβρίου έκλεισε στα 2,729 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 1,8%.

Το αργό πετρέλαιο «φαίνεται να ανταποκρίνεται περισσότερο σε ζητήματα προσφοράς για άλλη μια φορά εν μέσω ενδείξεων ότι η ζήτηση θα μπορούσε να ανέλθει ή ακόμη και να αυξηθεί δυνητικά στο μέλλον», δήλωσε στο MarketWatch ο Colin Cieszynski, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη SIA Wealth management.

«Η υποπροσφορά είναι πρόβλημα μόνο σε περιόδους υγιούς ή ισχυρής ζήτησης, όπως ακριβώς η υπερπροσφορά γίνεται πρόβλημα όταν η ζήτηση είναι ήπια».

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε την Τετάρτη από τα υψηλά του 2023, αφού η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Το πετρέλαιο είχε κερδίσει έδαφος πριν από τα στοιχεία, αφού η μηνιαία έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας με έδρα το Παρίσι επανέλαβε μια πρόβλεψη για έλλειμμα της παγκόσμιας προσφοράς το τέταρτο τρίμηνο, καθώς η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία επεκτείνουν τις περικοπές της προσφοράς μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Άνοδος την Πέμπτη μετά το χαμηλό τριών εβδομάδων

Πετρέλαιο: Σε υψηλά 10 μηνών το WTI - Πάνω από τα 90 δολάρια

Χωρίς επιδότηση στην αντλία το πετρέλαιο θέρμανσης - Τέλος το market pass μετά τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider