BofA: Επενδυτικές προβλέψεις για ισχυρό ράλι στις ευρωαγορές το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BofA: Επενδυτικές προβλέψεις για ισχυρό ράλι στις ευρωαγορές το 2024
Το outlook για τις ευρωπαϊκές μετοχές συνεχώς βελτιώνεται, καθώς οι ανησυχίες για την ύφεση υποχωρούν, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Bank of America στους διαχειριστές κεφαλαίων.

Το outlook για τις ευρωπαϊκές μετοχές συνεχώς βελτιώνεται, καθώς οι ανησυχίες για την ύφεση υποχωρούν, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Bank of America στους διαχειριστές κεφαλαίων.

Ενώ η πλειονότητα των επενδυτών βλέπει τις ευρωπαϊκές μετοχές να υποχωρούν τους επόμενους μήνες λόγω της νομισματικής σύσφιξης, τα στοιχήματα ότι η οικονομία θα οδηγηθεί σε ύφεση το επόμενο έτος «εξασθενούν», με αποτέλεσμα να σχηματίζεται μια πιο αισιόδοξη άποψη για τις μετοχές μεσοπρόθεσμα.

Οι επενδυτές δεν είναι ακόμα «ταύροι» καθώς τα στοιχήματά τους είναι πολύ επιφυλακτικά, με τα φαρμακευτικά προϊόντα να ξεπερνούν την τεχνολογία ως τον μεγαλύτερο κλάδο με επικείμενη άνοδο στην Ευρώπη και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να κατατάσσονται στην τρίτη θέση, καθώς οι επενδυτές αποφεύγουν τις βιομηχανίες που είναι πιο ευαίσθητες στον συγκεκριμένο κύκλο της οικονομίας που χαρακτηρίζεται από υψηλά επιτόκια και επίμονο πληθωρισμό.

Το φετινό ράλι των ευρωπαϊκών μετοχών έχει σε μεγάλο βαθμό χαθεί από το καλοκαίρι, αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχωρά ακάθεκτη στην αποστολή της να τιθασεύσει τον πληθωρισμό με μια σειρά επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων. Ο κίνδυνος πως οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα τραβήξουν με δύναμη τους νομισματικούς «μοχλούς» και να οδηγήσουν την ευρωπαϊκή οικονομία σε ύφεση, παραμένει ορατός, τη στιγμή που ο Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 7,5% φέτος.

Οι ανησυχίες των επενδυτών για την ανάπτυξη ήταν εμφανείς στην έρευνα της Bank of America, με το 89% των ερωτηθέντων να αναμένει περαιτέρω επιβράδυνση της αναπτυξιακής δυναμικής της Ευρώπης τους επόμενους έξι μήνες. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην επικείμενη απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια αυτή την Πέμπτη για να δουν εάν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα τα αυξήσουν πράγματι μια ακόμη φορά ή θα διατηρήσουν στάση αναμονής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tο νορβηγικό κρατικό ταμείο επενδύσεων έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της UBS

H TSMC θα επενδύσει 100 εκατ. δολάρια στην IPΟ της Arm Holdings

Bundesbank: Σχεδόν σε χαμηλό 20ετίας οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Γερμανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider