Διευρύνεται η άνοδος στο Χρηματιστήριο, πάνω από τις 1.330 μονάδες

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνεται η άνοδος στο Χρηματιστήριο, πάνω από τις 1.330 μονάδες
Στην ανοδική κίνηση συμβάλουν τα κέρδη της Μυτιληναίος και της Ελλάκτωρ, που ενισχύονται άνω του 5% και του 7% αντίστοιχα.

Τελευταία ενημέρωση: 16:13

Μεγαλύτερα κέρδη από αυτά που κατέγραφε στο άνοιγμα της συνεδρίασης σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών για την Τετάρτη, με την αγορά να πηγαίνει «κόντρα» στο κλίμα επιφυλάξεων που καταγράφεται στην Ευρώπη.

Στην ανοδική κίνηση συμβάλουν τα κέρδη της Μυτιληναίος και της Ελλάκτωρ, που ενισχύονται άνω του 5% και του 7% αντίστοιχα.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις εξελίξεις του τραπεζικού κλάδου, με την Eurobank να «ανοίγει τον χορό» των ετήσιων Γενικών Συνέλευσεων την Πέμπτη. Όπως ανέφερε το insider.gr, η Γ.Σ. της Eurobank θα τραβήξει τη «σκανδάλη» της αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις τράπεζες.

Οι εξελίξεις με την επαναγορά των μετοχών της Eurobank αναμένεται να «τρέξουν» πολύ γρήγορα, καθώς χωρίς να παρακαμφεί η ανταγωνιστική διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, πρόκειται για πολύ μικρό ποσοστό ελέγχου που πρακτικά η απόκτησή του απέχει από το να προσελκύσει ενδιαφερόμενους

Ακόμα, γίνεται και «ταμείο» για τα στοχεία που ανακοιώθηκαν σχετικά με τον πληθωρισμό του Ιουνίου από την Eurostat, που έδειξαν ραγδαία επιβράδυνση στον ετήσιο ρυθμό αύξησης των τιμών για την Ελλάδα.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύεται 1,31% στις 1.333 μονάδες και ο τζίρος πλησιάζει τα 100 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο ΓΔ έχει υψηλό στις 1.334 μονάδες και χαμηλό στις 1.319 μονάδες.

Ο Large Cap ανεβαίνει 1,48% στις 3.239 μονάδες, ο Mid Cap κερδίζει 0,28% στις 2.169 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών ισχυροποιείται 0,16% στις 1.094 μονάδες.

Στις επιμέρους μετοχές, άνοδο 3,6 σημειώνει η ΔΕΗ και κέρδη 2,7% ο ΑΔΜΗΕ.

Αντίθετα πτ΄ση 0,57% σημειώνει η Τράπεζα Πειραιώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Group: Στις 26 Ιουλίου η καταβολή των τόκων για την 8η Περίοδο εκτοκισμού του ΚΟΔ

Φυσικό αέριο: Πτώση στα συμβόλαια της Ευρώπης, μετά από την «εκτόξευση» λόγω του καύσωνα

Π. Τσακλόγλου: Πώς θα διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι με χρέη που θέλουν να βγουν στη σύνταξη - Το σχέδιο για φορολόγηση επαγγελματικών ταμείων

gazzetta
gazzetta reader insider insider