Με το «δεξί» στο γ' τρίμηνο η Wall Street - Ράλι 7% για την Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το «δεξί» στο γ' τρίμηνο η Wall Street - Ράλι 7% για την Tesla
Ήπιες διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Tesla του Έλον Μασκ.

Ήπιες διακυμάνσεις κατέγραψαν στην «αυγή» του γ' τριμήνου του έτους οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το επενδυτικό κλίμα να παραμένει υποτονικό, καθώς αξιολογούνται τόσο οι προοπτικές της οικονομίας για τους επόμενους μήνες αλλά και οι μέχρι στιγμής επιδόσεις της Wall Street στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε οριακά κατά 0,03% κλείνοντας στις 34.418 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,12% στις 4.455 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, που μπήκε με το δεξί στο νέο τρίμηνο, κλείνοντας με κέρδη 0,21% στις 13.816 μονάδες.

Σημειώνεται πως η συνεδρίαση της Δευτέρας είχε περιορισμένη διάρκεια και ολοκληρώθηκε νωρίτερα σε σχέση με το συνηθισμένο εξαιτίας της σημερινής ημιαργίας στο αμερικανικό Χρηματιστήριο, ενόψει της αυριανής επετείου της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, με την Wall Street να επιστρέφει την Τετάρτη σε κανονικούς ρυθμούς.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ισχυρά κέρδη που άγγιξαν το 7% σημείωσε η μετοχή της Tesla, καθώς ο κολοσσός του Έλον Μασκ ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών στις παραδόσεις οχημάτων κατά το προηγούμενο τρίμηνο, συμπαρασύροντας σε θετικό έδαφος και τους τίτλους των ανταγωνιστριών Rivian, Fisker και Lucid.

Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο σχεδόν 32%, επίδοση που συνιστά την κορυφαία εδώ και τέσσερις δεκαετίες, ενώ ο S&P ενισχύθηκε κατά 16%, ολοκληρώνοντας το καλύτερο εξάμηνό του από το 2019, παρά το γεγονός πως η αμερικανική αγορά διανύει μία περίοδο αβεβαιότητας εξαιτίας των διαδοχικών αυξήσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, κάτι που έπληξε σημαντικά την επενδυτική ψυχολογία στην διάρκεια των δύο πρώτων τριμήνων.

Μάκρο

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 ετών υποχώρησε η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο της μεταποίησης των ΗΠΑ, σύμφωνα με το δείκτη PMI του ISM, προκαλώντας νέες ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ο PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 46 μονάδες έναντι των 46,9 μονάδες τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 47,2 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Rivian: Ξεπέρασε τους στόχους πώλησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Γιατί ο Γουόρεν Μπάφετ δεν θα γίνει ποτέ ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Το χρηματιστήριο της Ζιμπάμπουε έχει εντυπωσιακή απόδοση 800% -Και όμως, αυτό δεν αρέσει

gazzetta
gazzetta reader insider insider