«Καμπανάκι» JP Morgan για το ράλι των μετοχών - Πίεση στο 2ο εξάμηνο το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπανάκι» JP Morgan για το ράλι των μετοχών - Πίεση στο 2ο εξάμηνο το 2023
Oi μετοχές σε τομείς όπως η άμυνα, η υγεία, το λιανεμπόριο, οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αποτελούν μια πιο ελκυστική επιλογή.

Το ράλι στη Wall Street θα δεχτεί πίεση το δεύτερο εξάμηνο του έτους, εάν τα κέρδη στις αναπτυξιακές μετοχές σταματήσουν και δεν υπάρξει στροφή των επενδυτών προς τις κυκλικές μετοχές, όπως προειδοποιούν στρατηγικοί αναλυτές της JP Morgan. (σσ: Οι κυκλικές μετοχές επηρεάζονται άμεσα από την απόδοση της οικονομίας και συνήθως ακολουθούν οικονομικούς κύκλους επέκτασης, αιχμής, ύφεσης και ανάκαμψης).

Διατηρώντας τη θέση «overweight» για τις μετοχές, εκτιμούν ότι τομείς όπως η άμυνα, η υγεία, το λιανεμπόριο, οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αποτελούν μια πιο ελκυστική επιλογή στη «διελκυστίνδα»... «ρίσκο-ανταμοιβή», όπως αναφέρει το Bloomberg.

«Εάν η ανάπτυξη σταματήσει σε απόλυτους όρους και το cyclical rotation δεν λάβει θεμελιώδη υποστήριξη, τότε η αγορά συνολικά θα μπορούσε να βρεθεί υπό πίεση στο δεύτερο εξάμηνο» τονίζει η συγγραφική ομάδα, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος να διακοπεί πρόωρα και το ράλι των αναπτυξιακών και τεχνολογικών μετοχών. «Η τεχνολογία αυτή την περίοδο βρίσκεται σε oversold επίπεδα σε σχέση με τις αποδόσεις των ομολόγων και τα ιστορικά επίπεδα του price-to-earnings» διαμηνύουν.

Πάντως, η ισχυρή ανάκαμψη των αμερικανικών μετοχών φέτος καθοδηγήθηκε από μια μικρή ομάδα τεχνολογικών «γιγάντων» με αιχμή του δόρατος την φρενίτιδα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη με τους αναλυτές στρατηγικής της JPMorgan να προειδοποιούν πάντως πως το τρέχον επενδυτικό «κλίμα» στη Wall Street είναι «ανθυγιεινό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Το timing είναι το παν μετά το «διάλειμμα» της Fed - Τι έχει δείξει η ιστορία

Πρώην playboy και κεντροαριστερός ο διάδοχος του Σόρος - Ποιος είναι ο 37χρονος Άλεξ

Το ράλι στη Wall Street «διαγράφει» τις απώλειες που προκάλεσε η Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider