Στα top picks της Eurobank Equities η ΔΕΗ - Αυξάνει την τιμή στόχο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα top picks της Eurobank Equities η ΔΕΗ - Αυξάνει την τιμή στόχο
Στις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές της Eurobank Equities συγκαταλέγεται η μετοχή της ΔΕΗ.

Στις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές της Eurobank Equities συγκαταλέγεται η μετοχή της ΔΕΗ, με τη χρηματιστηριακή να αυξάνει περαιτέρω την τιμή στόχο στα 13 ευρώ πλέον από τα 10,10 προηγουμένως.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ΔΕΗ επέδειξε μια αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα το 2022, καταφέρνοντας να ξεπεράσει με άνεση το guidance των κερδών, ενώ παράλληλα αύξησε κατά 9% τα EBITDA σε ετήσια βάση. Υποστηριζόμενη από την ισχυρή εκτέλεση της κερδοφορίας του oμίλου το 2022, τη βελτίωση της δυναμικής του κεφαλαίου κίνησης στο δεύτερο εξάμηνο του 2022 και τη σταθερότητα στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό, η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ έχει αυξηθεί πάνω από το 100% από τα χαμηλά του Ιουλίου 2022, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι υπάρχουν υψηλά περιθώρια περαιτέρω re-rating εν όψει της ανάδειξης της ΔΕΗ ως εξέχουσας ολοκληρωμένης εταιρείας κοινής ωφελείας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ενός «story» απανθρακοποίησης.

Η Eurobank Equities αυξάνει την εκτίμησή της για τα EBITDA για το 2023-24 35% περίπου και κατά 11% αντίστοιχα. Μοντελοποιεί μια αύξηση της κερδοφορίας στα 1,4 δισ. ευρώ έως το 2025 (χωρίς να εντάσσει την Enel) και 1,7 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης και αυτής, ενώ μέχρι το 2026, η ΔΕΗ θα έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη δυναμικότητας σε ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορυφαία επιλογή της Morgan Stanley οι ελληνικές τράπεζες - Ξεχωρίζει Πειραιώς - Eurobank

Το σημείο που θα κρίνει τη μακροπρόθεσμη τάση του Χρηματιστηρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider