Διευρύνεται το πτωτικό σερί στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνεται το πτωτικό σερί στην Wall Street
Ο «μπαμπούλας» της χρεοκοπίας συνεχίζει να «στοιχειώνει» την αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 20.28

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς το μέχρι στιγμής αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ εντείνει την ανησυχία και την επιφυλακτικότητα στις τάξεις των επενδυτών.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 254 μονάδες ή 0,77% και διαμορφώνεται στα επίπεδα των 32.801 μονάδων, ευρισκόμενος σε τροχιά για την τέταρτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση. Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο S&P 500, ο οποίος χάνει 0,86% στις 4.109 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,915% στις 12.445 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, «άλμα» 21% καταγράφει ο τίτλος της Abercrombie & Fitch μετά την υπέρβαση των προβλέψεων των αναλυτών για τις επιδόσεις της εταιρείας στο α' τρίμηνο, ενώ σημαντική άνοδο άνω του 12% καταγράφει και η μετοχή της Kohl's, καθώς παρά τη μείωση των εσόδων ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Στο πεδίο του χρέους, μικρή φαίνεται πως είναι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες για την αύξηση του ορίου του χρέους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, παρά τη συνάντηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ρεπουμπλικανό επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι, ενώ η υπουργός των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν έχει προειδοποιήσει πως μία συμφωνία θα πρέπει να έχει επιτευχθεί το αργότερο ως την 1η Ιουνίου ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο παύσης πληρωμών, γεγονός που θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για την αμερικανική όσο και για την παγκόσμια οικονομία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Macro Associates Νουριέλ Ρουμπίνι -ο οποίος θεωρείται «Κασσάνδρα» για τις δυσοίωνες προβλέψεις του- τόνισε πως η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες, ωστόσο ανέφερε πως η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και την τελευταία ώρα

«Μπορεί να φτάσουν στην τελευταία ώρα πριν υπάρξει συμφωνία ή είναι πιθανό να μην καταλήξουν σε συμφωνία», είπε. «Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η αγορά θα καταρρεύσει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Abercrombie & Fitch: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα α' οικονομικού τριμήνου

Λαγκάρντ: Η πανδημία και ο πόλεμος έδειξαν πως η σταθερότητα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη

Gaming: Η εταιρεία του Tomb Raider αναμένει πλήγμα έως και 2 δισ. δολαρίων από ακυρωθέν deal

gazzetta
gazzetta reader insider insider