Πτωτικά τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά την εξαγορά της Credit Suisse

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικά τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά την εξαγορά της Credit Suisse
Ισχυρές απώλειες στους χρηματιστηριακούς δείκτες της Ασίας μετά το ιστορικό deal ανάμεσα σε Credit Suisse και UBS.

Καθοδικά κινούνται τα αισατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα στην πλειοψηφία τους, που φαίνεται πως αντιδρούν νευρικά στο deal Credit Suisse - UBS.

Ο δείκτης Hang Seng ηγείται των απωλειών στην περιοχή, σημειώνοντας πτώση άνω του 2,7% και παρασυρόμενος από τις μετοχές του κλάδου υγείας.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε 0,46%, ενώ ο Shenzhen Component διολίσθησε 0,27%. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 απώλεσε 1,38%, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei 225 αποδυναμώθηκε κατά 1,42%.

Η νομισματική αρχή του Χονγκ Κονγκ προσπάθησε να κατευνάσει την νευρικότητα το πρωί της Δευτέρας, λέγοντας ότι «τα ανοίγματα του τοπικού τραπεζικού τομέα στην Credit Suisse είναι ασήμαντα», καθώς τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας αποτελούν «λιγότερο από το 0,5%» του τραπεζικού τομέα της πόλης. Παρόλα αυτά, οι τραπεζικές μετοχές της πόλης σημείωσαν πτώση: Η HSBC έπεσε 6%, η Standard Chartered έχασε 5% και η Hang Seng Bank έχασε σχεδόν 2%, λόγω ανησυχιών για την έκθεση των δανειστών σε ομόλογα που συνδέονται με την Credit Suisse. «Η αβεβαιότητα θα μπορούσε να παραμείνει υψηλή για αρκετό καιρό, ακόμη και αν τα πρόσφατα μέτρα στήριξης των τραπεζών επιτύχουν», δήλωσε ο αναλυτής Στέφεν Ινς της SPI Asset Management.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε 0,69% χαμηλότερα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones υποχωρούν 1,17%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 και τα futures του Nasdaq σημειώνουν οριακή πτώση 0,98% και 0,62% αντίστοιχα.

Οι επενδυτές παραμένουν σε επιφυλακή καθώς άρχισαν οι συναλλαγές της εβδομάδας έχοντας στο μυαλό τους παράλληλα την κατάρρευση 2 αμερικανικών τραπεζών (Silicon Valley Bank και Signature Bank).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έξι Κεντρικές Τράπεζες παρεμβαίνουν για ενίσχυση της ρευστότητας: Τα μηνύματα για το ιστορικό deal Credit Suisse - UBS

Ταμειακές μηχανές: Λουκέτα έως και 10 ημέρες στις επιχειρήσεις που δεν αποστέλλουν στην ΑΑΔΕ τα στοιχεία αποδείξεων - Αναδρομικά οι «καμπάνες» από 31/10/2022

«Υπερταμείο»: Πώς ωριμάζει η αναβάθμιση των 22 περιφερειακών αεροδρομίων – Ο σύμβουλος αξιοποίησης και ο εγχώριος «χάρτης»

gazzetta
gazzetta reader insider insider