Wall Street: Οριακές διακυμάνσεις για τους δείκτες με το βλέμμα στην Fed

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Οριακές διακυμάνσεις για τους δείκτες με το βλέμμα στην Fed
«Μάχη» για το πρόσημο και την διατήρηση του θετικού momentum στην αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 20.48

Σε θετικό έδαφος -μετά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα- έχουν περάσει οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά στη συνεδρίαση της Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να επεκτείνουν το ανοδικό σερί των τελευταίων ημερών, ενώ το ενδιαφέρον να παραμένει στραμμένο στις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η συνεδρίαση της οποίας είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,33% και βρίσκεται στα επίπεδα των 33.742 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 σημειώνει μικρά κέρδη 0,08% στις 4.022 μονάδες. Παρόμοια εικόνα, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος ενισχύεται οριακά κατά 0,02% στις 11.365 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη άνω του 5% σημειώνει η μετοχή της Bed Bath & Beyond, παρά τις ανησυχίες πως η εταιρεία βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, ενώ άνοδο περίπου 1,5% καταγράφει ο τίτλος της Lockheed Martin στον απόηχο των ανακοινώσεων των επιδόσεών της στο δ' τρίμηνο, οι οποίες ήταν καλύτερες από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, απώλειες 1,5% σημειώνει η μετοχή της Verizon, καθώς οι επιδόσεις του τεχνολογικού κολοσσού βρέθηκαν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς, παρά το γεγονός πως οι συνδρομητές της εταιρείας αυξήθηκαν στο δ' τρίμηνο του 2022.

Σημειώνεται πως στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, ένα τεχνικό ζήτημα προκάλεσε την διακοπή της διαπραγμάτευσης δεκάδων εισηγμένων, ενώ μεταξύ των τίτλων που επηρεάστηκαν ήταν οι Nike, McDonald’s και Morgan Stanley. Το πρόβλημα επιλύθηκε λίγα λεπτά αργότερα και οι συναλλαγές πραγματοποιούνται κανονικά.

Μάκρο

Σε έδαφος συρρίκνωσης παρέμεινε ο σύνθετος PMI της S&P Global για τις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, αν και κατάφερε να «κερδίσει» σε σχέση με τον Δεκέμβριο, φτάνοντας στο 46,6 από 45.

Οι επιχειρηματικές συνθήκες δεν βελτιώθηκαν καθώς η ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες μειώθηκε για 4ο συνεχή μήνα.

Οι αρχικές εκτιμήσεις του οίκου για τον κλάδο των υπηρεσιών αυξήθηκαν σε υψηλό τριμήνου στο 46,6 από 44,7 τον Δεκέμβριο. Από την άλλη, ο κλάδος της μεταποίησης ανέβηκε στο 46,7 από το χαμηλό 31 μηνών στο 46,2 τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, κάθε μέτρηση κάτω του 50 συνιστά μια οικονομία σε επιβράδυνση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η περιουσία του Έλον Μασκ εκτινάχθηκε $11 δισ. όσο εκείνος κατέθετε στο δικαστήριο

Κρούγκμαν: Στροφή στον χρυσό έναντι του bitcoin μετά τα σκάνδαλα στα crypto

Σε υψηλό 9μήνου «σκαρφαλώνει» την Τρίτη ο χρυσός

gazzetta
gazzetta reader insider insider