ΕΙΑ για πετρέλαιο: Αναμένει παγκόσμια κατανάλωση-ρεκόρ το επόμενο έτος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΙΑ για πετρέλαιο: Αναμένει παγκόσμια κατανάλωση-ρεκόρ το επόμενο έτος
Ρεκόρ παγκόσμιας κατανάλωσης σε βενζίνη, ντήζελ και καύσιμα αεροσκαφών το 2024 «βλέπει» η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (IEA).

Ρεκόρ παγκόσμιας κατανάλωσης σε βενζίνη, ντήζελ και καύσιμα αεροσκαφών το 2024 «βλέπει» η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙA).

Στη μηνιαία της έκθεση για τις προοπτικές της αγοράς πετρελαίου, η ΕΙΑ προβλέπει πως η παγκόσμια κατανάλωση υγρών καυσίμων θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, κατά μέσο όρο, φέτος -για πρώτη φορά από το 2019- και έπειτα θα ανέλθει κατά μέσο όρο σε περισσότερα από 102 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2024.

Υποβαθμίζει τις προβλέψεις για την τιμή του αργού

Παρ'ολ'αυτά, η υπηρεσία υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την τιμή του πετρελαίου, WTI και brent, το 2023, σημειώνοντας πως η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου θα συνεχιστεί στις ΗΠΑ και διεθνώς την επόμενη διετία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΙΑ, η τιμή του brent αναμένεται να διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 83 δολάρια φέτος, ήτοι 10% χαμηλότερα σε σύγκριση με την πρόβλεψη του Δεκεμβρίου. Η τιμή του αμερικανικού αργού WTI αναμένεται να διαμορφωθεί στα 77,18 δολ. το βαρέλι το τρέχον έτος, πρόβλεψη υποβαθμισμένη κατά 10,6% σε σχέση με την προηγούμενη.

Η ΕΙΑ ανακοίνωσε επίσης τις προβλέψεις της για το 2024, τοποθετώντας την τιμή του WTI στα 71,57 δολάρια και την τιμή του brent στα 77,57 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Στα 64 έτη αυξάνεται τα όρια συνταξιοδότησης - Το Δημόσιο θα εξοικονομήσει 17,7 δισ. ευρώ

Η Qatar Sports Investments εξετάζει την εξαγορά μίας εκ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Τότεναμ

gazzetta
gazzetta reader insider insider