Νέα πτώση 9% για το φυσικό αέριο - Διεύρυνε τα κέρδη του το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα πτώση 9% για το φυσικό αέριο - Διεύρυνε τα κέρδη του το πετρέλαιο
Νέα ηχηρή πτώση για το φυσικό αέριο, με το πετρέλαιο να διατηρεί τα κέρδη της Δευτέρας.

Κέρδη κατέγραψε το πετρέλαιο σε μία συνεδρίαση με σκαμπανεβάσματα, υποστηριζόμενο από υην αποδυνάμωση του δολαρίου ΗΠΑ καθώς οι έμποροι παρακολουθούν τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19 στην Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικoύ αερίου, εν τω μεταξύ, παρουσίασαν νέα ισχυρή πτώση μετά τη βουτιά στη συνεδρίαση της Δευτέρας, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις για τον καιρό στις ΗΠΑ που θα επηρεάζουν τη ζήτηση βρίσκονται στο επενδυτικό «μικροσκόπιο».

Πιο συγκεκριμένα, το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Ιανουαρίου κέρδισε 1,2%, για να κλείσει στα 76,09 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου, ενισχύθηκε 1,1%, κλείνοντας στα 76,23 δολάρια το βαρέλι. Το αργό Brent παράδοσης Φεβρουαρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς κατέγραψε οριακά κέρδη 0,2%, για να κλείσει στα 79,99 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Η βενζίνη παράδοσης Ιανουαρίου έκανε άλμα 2,1% στα 2,2228 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Ιανουαρίου έκλεισε 0,2% υψηλότερα στα 3,0589 δολάρια το γαλόνι. Το φυσικό αέριο παράδοσης Ιανουαρίου διολίσθησε 9% στα 5,326 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλα κέρδη για χρυσό και ασήμι μετά την αποδυνάμωση του δολαρίου

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα και ήπιες απώλειες ο Stoxx 600

ΕΕ: Η κατανάλωση φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 20,1%

gazzetta
gazzetta reader insider insider