Μεγάλα κέρδη για χρυσό και ασήμι μετά την αποδυνάμωση του δολαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλα κέρδη για χρυσό και ασήμι μετά την αποδυνάμωση του δολαρίου
Κατακρημνίστηκε το φυσικό αέριο τη Δευτέρα, ενώ ο «μαύρος χρυσός» συνεχίζει την ανοδική πορεία του.

Ελεύθερη πτώση κατέγραψε το φυσικό αέριο τη Δευτέρα, μετά τις καιρικές προβλέψεις για ηπιότερες θερμοκρασίες σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ.

«Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου καταρρέουν σήμερα εν μέσω ευνοϊκών αλλαγών στις καιρικές συνθήκες και της διαρκούς ισχυρής παραγωγής που συνέβαλαν στη βελτίωση των επιπέδων αποθήκευσης», επισημαίνει η Βικτώρια Ντίρκσεν, αναλύτρια εμπορευμάτων στη Schneider Electric.

Στον αντίποδα, το πετρέλαιο κινήθηκε σε θετικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τις μακροπρόθεσμες προοπτικές για την κινεζική ζήτηση καθώς η χώρα χαλαρώνει τα μέτρα προστασίας για την COVID-19.

Ειδικότερα, το αργό West Texas Intermediate παράδοσης Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 1,2% στα 75,19 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό Brent παράδοσης Φεβρουαρίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, κέρδισε 1%, για να διαμορφωθεί στα 79,80 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Το φυσικό αέριο παράδοσης Ιανουαρίου βούτηξε 11,4% φθάνοντας στα 5,851 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες. Τέλος, η βενζίνη παράδοσης Ιανουαρίου ενισχύθηκε 2,1% στα 2,1776 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Ιανουαρίου διολίσθησε 2,1%, για να διαμορφωθεί στα 3,0535 δολάρια το γαλόνι.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ζήτηση για πετρέλαιο επηρεάζεται αρνητικά, και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι στους εμπόρους δεν αρέσει το γεγονός ότι οι κεντρικές τράπεζες ασχολούνται με τη νομισματική τους πολιτική. Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο αρνητικά καθώς η Κίνα έχει δεσμευτεί να στηρίξει την οικονομία της και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να τονώσει την ανάπτυξη», υπογραμμίζει ο Ναέμ Ασλάμ, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Ava Trade.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Λευκός καπνός» για το πλαφόν στο φυσικό αέριο: Στα 180 ευρώ - Πώς θα λειτουργεί

Οριακές απώλειες για τον χρυσό - «Έχασε» τα 1.800 δολάρια

Μητσοτάκης για πλαφόν στο φυσικό αέριο: Όταν οι αγορές αποτυγχάνουν, οι κυβερνήσεις παρεμβαίνουν

gazzetta
gazzetta reader insider insider