Αυτή είναι η μετοχή με την καλύτερη απόδοση στον κόσμο φέτος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτή είναι η μετοχή με την καλύτερη απόδοση στον κόσμο φέτος
Μια μετοχή από τον μεταλλευτικό κλάδο της Ινδονησίας αναδεικνύεται ως αυτή με την καλύτερη επίδοση στον κόσμο, έχοντας εκτοξευτεί 1.595%.

Σε ένα ταραχώδες έτος που σημαδεύτηκε από την παγκόσμια νομισματική σύσφιξη, τους φόβους της ύφεσης και τον πόλεμο στην Ουκρανία, μια μετοχή από τον μεταλλευτικό κλάδο της Ινδονησίας αναδεικνύεται ως αυτή με την καλύτερη επίδοση στον κόσμο, έχοντας εκτοξευτεί 1.595%.

Η μετοχή της PT Adaro Minerals Indonesia έχει υποχωρήσει από το peak της τον Απρίλιο αλλά και πάλι ξεπερνάει με ευκολία τις 2.803 μετοχές που παρακολουθεί ο δείκτης Bloomberg World Index, καταγράφοντας υπερδιπλάσια απόδοση σε σύγκριση με τη μετοχή της Turkish Airlines που ακολουθεί στη 2η θέση.

Η Adaro είδε τη μετοχή της να παίρνει την ανιούσα από το ντεμπούτο της στις 3 Ιανουαρίου στην Τζακάρτα, φτάνοντας από τις 100 ρουπίες στις 2.990 ρουπίες μέσα σε διάστημα λίγο άνω των τριών μηνών, προτού κινηθεί πτωτικά. Έκλεισε στις 1.695 ρουπίες την Τετάρτη, με κεφαλαιοποίηση ύψους περίπου 4,5 δισ. δολαρίων.

Ενώ η πορεία της μετοχής συνδέθηκε στενά με τις παγκόσμιες τιμές άνθρακα, οι αναλυτές αναμένουν συνέχεια στην άνοδο χάρη στη στρατηγική της Adaro να χρησιμοποιήσει τα κέρδη της για να διαφοροποιηθεί με το αλουμίνιο και την κατασκευή μπαταριών για ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε άλμα 482% στα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο καθώς η μέση τιμή πώλησης υπερδιπλασιάστηκε και ο όγκος πωλήσεων άνθρακα εκτοξεύτηκε 41%. Πέντε αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg «βλέπουν» περιθώριο επιπλέον ανόδου 42% της μετοχής στο διάστημα των επόμενων 12 μηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα μπινελίκια με τις τράπεζες - Ο χρυσός της ΤτΕ - Flyover: Υπογράφουν Άβαξ, Μυτιληναίος - Οι 24 του Blantyre

ΔΕΗ: Γιγάντωση με τα asset της Enel στη Ρουμανία – Πώς προέκυψαν οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider