Αρνητικά πρόσημα αλλά και «μάζεμα» των ενδοσυνεδριακών απωλειών στο Χρηματιστήριο

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικά πρόσημα αλλά και «μάζεμα» των ενδοσυνεδριακών απωλειών στο Χρηματιστήριο
Πιέσεις στην ελληνική αγορά από τις μετοχές των τραπεζών, ενώ στον αντίποδα ισχυρή άνοδο κατέγραψε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πτώση κατέγραψε για την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την ελληνική αγορά να επηρεάζεται αρνητικά από το κλίμα επιφυλακτικότητας σε Ευρώπη και ΗΠΑ σχετικά με τις κινήσεις των ισχυρών κεντρικών τραπεζών αναφορικά με την επιτοκιακή τους πολιτική.

Ψηλά στην προσοχή των επενδυτών βρίσκονται οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων των επιχειρήσεων.

Ακόμα, με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζεται να παρατηρείται η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, στον απόηχο του πλαφόν της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο.

Σημειώνεται πως μεγάλες πιέσεις στην ελληνική αγορά άσκησε ο τραπεζικός κλάδος. Η Alpha Bank σχεδιάζει την έκδοση senior preferred ομολόγου, αξίας 300 εκατ. ευρώ, σχεδιάζει στο προσεχές μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, στο πλαίσιο κάλυψης των Ελάχιστων Απαιτήσεων Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεών της (MREL). Το ομόλογο θα έχει δυνατότητα ανάκλησης στα 3,5 έτη.

Αντίθετα κέρδη 4,2% κατέγραψε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά από την πρόσφατη ανακοίνωση των μεγεθών της για το 9μηνο του 2022.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε 0,08% στις 903,25 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώθηκε πάνω από τα 76,6 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, ο ΓΔ έγραψε υψηλό στις 905,94 μονάδες και χαμηλό στις 893,38 μονάδες.

Ο Large Cap απώλεσε 041% στις 2.191,06 μονάδες, ο Mid Cap ενισχύθηκε 0,30% στις 1.380,05 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών έπεσε 2,6% στις 623,91 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, απώλειες 3,7% κατέγραψε η Τράπεζα Πειραιώς, πτώση 3,53% σημείωσε η Eurobank ενώ η Εθνική Τράπεζα υποχώρησε 2,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider