Πετρέλαιο: Το brent κάτω από τα 85 δολάρια ανά βαρέλι - Πρώτη φορά από τον Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Το brent κάτω από τα 85 δολάρια ανά βαρέλι - Πρώτη φορά από τον Ιανουάριο
Με τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας να επηρεάζουν τις προσδοκίες για τη ζήτηση πετρελαίου στις αγορές.

Κάτω από τα επίπεδα των 85 δολαρίων ανά βαρέλι έφτασε να υποχωρεί το brent τη Δευτέρα, με τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας να επηρεάζουν τις προσδοκίες για τη ζήτηση πετρελαίου στις αγορές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Δεκεμβρίου, χάνουν 1,38% ή 1,17 δολάρια στα 83.84 δολάρια ανά βαρέλι. Είναι η πρώτη φορά που το brent υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 85 δολαρίων ανά βαρέλι από τον Ιανουάριο.

Η πτώση αποδίδεται στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των μεγάλων κεντρικών τραπεζών -μέσω των αυξήσεων των βασικών επιτοκίων τους- με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού, αυξάνοντας τους φόβους για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία. Την ίδια στιγμή, ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα lockdown για τον κορονοϊό στην Κίνα έχουν ενισχύσει τις ανησυχίες για τη διάθεση και ζήτηση του «μαύρου χρυσού» παγκοσμίως.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού κατέγραψαν το αρνητικότερο εβδομαδιαίο σερί τους εντός του 2022.

Τη Δευτέρα, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Νοεμβρίου, υποχωρούν 1,65% ή 1,32 δολάρια στα 77.40 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε νέο ιστορικό χαμηλό η στερλίνα

Οι υψηλές τιμές ενέργειας θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν τις εταιρείες ανακύκλωσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider