Σε χαμηλά πέντε εβδομάδων το ευρώ - «Χάθηκε» ξανά η απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλά πέντε εβδομάδων το ευρώ - «Χάθηκε» ξανά η απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο
Εκ νέου κάτω από την απόλυτη ισοτιμία του 1 προς 1 βρέθηκε την Δευτέρα το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Εκ νέου κάτω από την απόλυτη ισοτιμία του 1 προς 1 βρέθηκε την Δευτέρα το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα κατά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, καθώς η ανησυχία για διακοπή των ροών αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εκτοξεύει τις τιμές του αερίου και φέρνει αρνητικά πρόσημα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Πιο αναλυτικά, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου έπεσε πρόσκαιρα ακόμα και στα επίπεδα των 0,99945 δολαρίων, με το κοινό νόμισμα να υποχωρεί την Δευτέρα κατά 0,4%, πριν ανακάμψει μερικώς το μεσημέρι (12.35 ώρα Ελλάδος) και βρεθεί στα 1,0003 δολάρια.

Κατά την προηγούμενη εβδομάδα, το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου κατά 2,3% -καταγράφοντας το μεγαλύτερο ράλι του από τον Απρίλιο του 2020-, καθώς αρκετές φωνές από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού υποστηρίζουν πως θα πρέπει να γίνουν περισσότερα στο θέμα των επιτοκίων ώστε να χαλιναγωγηθεί ο υψηλός πληθωρισμός.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δείκτης που μετρά τη θέση του δολαρίου έναντι έξι νομισμάτων συμπεριλαμβανομένου του ευρώ την Δευτέρα ανήλθε στο 108,47, στο υψηλότερο σημείο του από τα μέσα Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Ανάχωμα στις αυξήσεις τον Σεπτέμβριο με εκτίναξη των επιδοτήσεων – Έως την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Νέο «άλμα» 10% για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο - Στα 270 ευρώ/Mwh

Εκτός αυξήσεων μένουν 850.000 συνταξιούχοι το 2023 - Τι θα λάβουν έναντι

gazzetta
gazzetta reader insider insider