Με... «φρένο» στη νέα εβδομάδα η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με... «φρένο» στη νέα εβδομάδα η Wall Street
«Φρένο» πατούν οι δείκτες της Wall Street, που μόλις ολοκλήρωσαν μία ακόμη θετική εβδομάδα, με τους traders να ετοιμάζονται για τα εταιρικά μεγέθη μεγάλων ονομάτων του κλάδου λιανικής.

«Φρένο» πατούν οι δείκτες της Wall Street, που μόλις ολοκλήρωσαν μία ακόμη θετική εβδομάδα, με τους traders να ετοιμάζονται για τα εταιρικά μεγέθη μεγάλων ονομάτων του κλάδου λιανικής.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,12% ή 40,26 μονάδων στις 33.721 μονάδες, ενώ νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί έως και 180 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,30% ή κατά 38,62 μονάδες. Ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,26% ή 33,11 μονάδων στις 13.015 μονάδες.

Οι κινήσεις της Δευτέρας έρχονται και μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από το μέτωπο της κινεζικής οικονομίας όπου, τόσο η βιομηχανική παραγωγή, όσο και οι λιανικές πωλήσεις υπολείπονταν των εκτιμήσεων. Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας προχώρησε σε απρόσμενη αύξηση των επιτοκίων, εντείνοντας τις ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη της Κίνας.

«Τα σύννεφα της ύφεσης συγκεντρώνονται πάνω από την παγκόσμια οικονομία. Η κινεζική οικονομία συρρικνώθηκε στο β' τρίμηνο. Οι ΗΠΑ εισήλθαν σε τεχνική ύφεση. Η ροή φυσικού αερίου στη δυτική Ευρώπη έχει περιοριστεί. Τους τελευταίους 3 μήνες, αναθεωρήσαμε πτωτικά τις προβλέψεις μας για την παγκόσμια ανάπτυξη στο 2,5% το 2022, το οποίο είναι κατά περίπου 50 μονάδες βάσης κάτω από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις και κατά 40 μονάδες βάσης χαμηλότερο από την πρόβλεψη του Μαΐου. Πλησιάζουμε στο απαιιόσδοξο σενάριο από το Mid Year Outlook που δημοσιεύσαμε τον Μάιο», ανέφερε ο Seth Carpenter της Morgan Stanley σε note προς τους πελάτες την Κυριακή.

Την περασμένη εβδομάδα ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 3,25%, συμπληρώνοντας ένα ανοδικό σερί τεσσάρων εβδομάδων. Το ίδιο και ο Nasdaq, ο οποίος ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,08%. Ο Dow Jones πρόσθεσε 2,9%.

Οι επενδυτές έχουν μπροστά τους μια εβδομάδα με αποτελέσματα από μεγάλους λιανοπωλητές, όπως η Home Depot, η Walmart και η Target και αναμένουν να ακούσουν πως οι επιχειρήσεις τους επηρεάστηκαν το τελευταίο τρίμηνο από τον πληθωρισμό και άλλες μακροοικονομικές προκλήσεις.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Third Point του Daniel Loeb απέκτησε νέο μερίδιο στην Disney, πιέζοντας τον αμερικανικό κολοσσό να αποσχίσει το αθλητικό δίκτυο ESPN. Η μετοχή αντέδρασε με άλμα 2% στην είδηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Αρκούδα» εκ νέου για τις ευρωπαϊκές μετοχές η BofA - Γιατί το «ράλι» δε θα έχει διάρκεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider