Wall Street: Συνέχεια το ανοδικό σερί με ώθηση από τον Nasdaq - Κέρδη 10% για την Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Συνέχεια το ανοδικό σερί με ώθηση από τον Nasdaq - Κέρδη 10% για την Tesla
Οι επιδόσεις των εισηγμένων για το β' τρίμηνο δίνουν «ανάσα» αισιοδοξίας στους επενδυτές.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να συμπαρασύρει ανοδικά το σύνολο της αμερικανικής αγοράς, την στιγμή που οι ανακοινώσεις των εισηγμένων για το β' τρίμηνο δίνουν ανάσα αισιοδοξίας στους επενδυτές, με τα έως τώρα στοιχεία να δείχνουν πως η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη αντιστέκεται σθεναρά στις υφεσιακές «σειρήνες».

Αναλυτικότερα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,36% στις 12.059 μονάδες, επεκτείνοντας το ανοδικό σερί των τελευταίων συνεδριάσεων, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από την μετοχή της Tesla, η οποία εκτοξεύτηκε άνω του 9%, στον απόηχο των ανακοινώσεων του τεχνολογικού κολοσσού, που είδε τα κέρδη του στο β' τρίμηνο να ξεπερνούν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σε θετικό έδαφος -αν και με ηπιότερα κέρδη- και ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, ο οποίος επέστρεψε από το πτωτικό ξεκίνημα της συνεδρίασης και έκλεισε στις 32.036 μονάδες, με κέρδη 0,51%, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 έκλεισε με άνοδο σχεδόν 1% στις 3.998 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Nasdaq κερδίζει μέχρι στιγμής 5,3%, ενώ Dow Jones και S&P 500 ενισχύονται κατά 2,4% και 3,5% αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, το 18% των εισηγμένων στον S&P 500 έχει ανακοινώσει τα αποτελέσματα β' τριμήνου, με το 71% από αυτές να υπερβαίνει τις προβλέψεις των αναλυτών, όπως αναφέρει το FactSet.

Στο ταμπλό, απώλειες 7,6% σημείωσε η μετοχή της AT&T, καθώς μείωσε τις προβλέψεις της για την πορεία των πωλήσεων μέσα στο 2022, ενώ ισχυρή πτώση άνω του 11% κατέγραψε ο τίτλος της ταξιδιωτικής Carnival, στον απόηχο της ανακοίνωσης της εταιρείας πως θέτει προς πώληση μετοχές αξίας 1 δισ. δολαρίων.

Τέλος, σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι μετοχές των αεροπορικών κολοσσών των ΗΠΑ, με την American Airlines να χάνει 7,4%, ενώ η United Airlines σημείωσε απώλειες άνω του 10%.

Μάκρο

Αύξηση κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας που κατατέθηκαν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Πιο αναλυτικά, οι νέες αιτήσεις για την εβδομάδα που τελείωσε στις 16 Ιουλίου διαμορφώθηκαν στις 251.000, αυξημένες κατά 7.000 σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση των 244.000 νέων αιτήσεων.

Ο αριθμός των συνεχιζόμενων αιτήσεων αυξήθηκε κατά 51.000 και διαμορφώθηκε στα 1,38 εκατ. αιτήσεις.

Την ίδια στιγμή, σημαντική κάμψη σημείωσε τον Ιούλιο η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, σύμφωνα τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Philadelphia Fed.

Συγκεκριμένα, ο σχετικός δείκτης της Philadelphia Fed παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος, καθώς υποχώρησε εκ νέου από τις -3,3 μονάδες στις -12,3 μονάδες. Αναλυτές σε έρευνα της Wall Street Journal ανέμεναν αύξηση στις 1,6 μονάδες.

Σημαντική επιδείνωση σημείωσε και ο δείκτης για τις νέες παραγγελίες, που διαμορφώθηκε στις -24,8 μονάδες τον Ιούλιο από -12,4 τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης των παραδόσεων ενισχύθηκε κατά 4 μονάδες στις 14,8 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοδική αντίδραση για τον χρυσό μετά την ΕΚΤ - Ξεκόλλησε από τα χαμηλά 15 μηνών

Ισχυρές απώλειες 4% για το πετρέλαιο εν μέσω αβεβαιότητας για τη ζήτηση

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα και ήπια κέρδη για τον Stoxx - ΕΚΤ και Ιταλία καθόρισαν την συνεδρίαση

gazzetta
gazzetta reader insider insider