Wall Street: Έντονη μεταβλητότητα στην έναρξη του β' εξαμήνου μετά από ένα καταστροφικό πρώτο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Έντονη μεταβλητότητα στην έναρξη του β' εξαμήνου μετά από ένα καταστροφικό πρώτο
Ο S&P 500 έχασε περί τα 20%, την μεγαλύτερη πτώση πρώτου εξαμήνου από το 1970, πέφτοντας μάλιστα σε bear market, την ίδια στιγμή που τον Ιανουάριο κατέγραφε ιστορικά υψηλά. 

Τελευταία ενημέρωση 20:52

Με νευρικότητα κινούνται την Παρασκευή οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, προσπαθώντας να αφήσουν πίσω το πιο κακό πρώτο εξάμηνο εδώ και δεκαετίες, ενώ με μετά από συνεχείς μεταβολές, κατά τις οποίες ο Dow Jones βρέθηκε να χάνει ακόμα και άνω των 200 μονάδων, έχει «γυρίσει» και πάλι σε θετικό έδαφος.

Ο S&P 500 στο προηγούμενο εξάμηνο έχασε περί τα 20%, την μεγαλύτερη πτώση πρώτου εξαμήνου από το 1970, πέφτοντας μάλιστα σε bear market, την ίδια στιγμή που τον Ιανουάριο κατέγραφε ιστορικά υψηλά.

Αντίστοιχες επιδόσεις είχαν και οι Dow Jones και Nasdaq, με τον βιομηχανικό δείκτη να υποχωρεί πάνω 15% για το 2022, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης βρίσκεται ήδη 29,5% χαμηλότερα για το έτος μέχρις στιγμής.

Οι σοβαρές απώλειες αυτές έχουν στην βάση τους τις ανησυχίες των επενδυτών για τον αυξανόμενο πληθωρισμό και για την αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες, με τις διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων να βρίσκονται στο κέντρο της προσοχής καθώς προσθέτουν στους φόβους μιας επερχόμενης ύφεσης.

O Dow Jones κερδίζει 0,34% στις 30.881 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,27% στις 3.795 μονάδες, και ο Nasdaq σημειώνει οριακή άνοδο 0,06% στις 11.033 μονάδες.

Επιχειρηματικά νέα

Άδοξο τέλος για τις συζητήσεις εξαγοράς της αλυσίδας λιανεμπορίου ειδών ένδυσης Kohl's από την Franchise Group, καθώς η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε τον τερματισμό των διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Παράλληλα, η Kohl's προχώρησε στην αναθεώρηση των προβλέψεών της για τις επιδόσεις της εταιρείας στο β' τρίμηνο χρήσης, καθώς πλέον εκτιμάται πως η μείωση των πωλήσεων θα πλησιάσει επικίνδυνα το 10%, τη στιγμή που η προηγούμενη πρόβλεψη έκανε λόγο για μείωση 3%-5%. Η μετοχή της εταιρείας «κατρακυλά» άνω του 19%.

Στο μεταξύ, κέρδη 1,5% σημειώνει η μετοχή της General Motors καθώς η εταιρεία επιβεβαίωσε την πρόβλεψη της για το έτος αν και προειδοποίησε πως ζητήματα παραγωγής ενδέχεται να επηρεάσουν τα οικονομικά αποτελέσματα β' τριμήνου της. Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ ανακοίνωσε ότι αναμένει τα καθαρά κέρδη κατά το β' τρίμηνο να κυμαίνονται μεταξύ 1,6 και 1,9 δισ. δολαρίων και τα προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη να κυμαίνονται από 2,3 δισ. δολάρια και 2,6 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν τα καθαρά έσοδα της GM να είναι περίπου 2,5 δισ. δολάρια κατά το β'τρίμηνο, σύμφωνα με την FactSet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Μαύρος» Ιούνιος στην Wall Street - Ο S&P 500 στο χειρότερο κλείσιμο α' εξαμήνου από το 1970

Τερματίζονται οι διαβουλεύσεις για την εξαγορά της Kohl's από τη Franchise Group - Σημαντική μείωση του guidance

gazzetta
gazzetta reader insider insider