Wall Street: Με απώλειες προς το κλείσιμο του χειρότερου εξαμήνου των τελευταίων δεκαετιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Με απώλειες προς το κλείσιμο του χειρότερου εξαμήνου των τελευταίων δεκαετιών
Ο S&P 500 οδεύει προς το χειρότερο κλείσιμο α' εξαμήνου από το 1970, ενώ ο Nasdaq κινείται προς το χειρότερο β' τρίμηνο έτους από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Με σημαντική πτώση κινείται για την Πέμπτη η Wall Street, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο κινείται προς το κλείσιμο του χειρότερου εξαμήνου των τελευταίων δεκαετιών υπό την ανησυχία για το ενδεχόμενο ύφεσης και εν μέσω της αύξησης των επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 1,52% ή 472,81 μονάδες στις 30.556 μονάδες.

Ο S&P 500 χάνει 1,53% ή 57,25 μονάδες στις 3.761 μονάδες.

Ο Nasdaq πέφτει 1,69% ή 191,68 μονάδες στις 10.985 μονάδες.

Σημειώνεται πως ο S&P 500 οδεύει προς το χειρότερο κλείσιμο α' εξαμήνου από το 1970, ενώ ο Nasdaq κινείται προς το χειρότερο β' τρίμηνο έτους από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκεται για μια ακόμα μέρα το... «φάντασμα» της ύφεσης που πλανάται πάνω από την αμερικανική οικονομία, καθώς η Fed προσπαθεί να ρίξει τον υψηλό πληθωρισμό με σημαντικές αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της. Σε αυτό το πλαίσιο, ο διοικητής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, μετέφερε την Τετάρτη και πάλι την πρόθεση της Fed για να ρίξει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%.

Πάντως, οι πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ καλά κρατούν, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία για την πορεία του δείκτη PCE, που βρίσκεται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από την δεκαετία του 1980.

Μάκρο

Οριακή αποκλιμάκωση κατέγραψε ο δείκτης τιμών ατομικής καταναλωτικής δαπάνης (PCE) στις ΗΠΑ για τον Μάιο, παραμένοντας ωστόσο κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών και επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωση η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ο δείκτης PCE σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 4,7% για τον Μάιο έναντι 4,9% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 4,8%. Το 4,7% πρόκειται για το μεγαλύτερο επίπεδο αό τη δεκαετία του 1980.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Τα καθαρά κέρδη της Walgreens μειώθηκαν στα 289 εκατ. δολάρια ή 33 σεντς ανά μετοχή, από 1,2 δισ. δολάρια, ή 1,38 ανά μετοχή την προηγούμενη χρονιά.

Σε σημαντική αύξηση των τιμών για τα εμβόλια του κορονοϊού στις ΗΠΑ προχώρησε η Pfizer.

Όπως μετέδωσε το MarketWatch, η Pfizer και η BioNTech υπέγραψαν νέα συμφωνία με την κυβέρνηση της χώρας για την παροχή 150 εκατ. δόσεων εμβολίων κατά του κορονοϊού που θα παραδοθούν στο τέλος του καλοκαιριού και στο δ' τρίμηνο του 2022, αξίας 3,2 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider