Κέρδη 500 μονάδων για τον Dow Jones στα futures της Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη 500 μονάδων για τον Dow Jones στα futures της Wall Street
Προς ισχυρή άνοδο οδεύει το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από τις μεγάλες απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Τελευταία ενημέρωση 14.46

Με ισχυρά κέρδη κινούνται τα futures της Wall Street για την Τρίτη, «δείχνοντας» πως το αμερικανικό χρηματιστήριο θα ξεκινήσει με κέρδη την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από τη χθεσινή αργία λόγω της ομοσπονδιακής εορτής της Juneteenth στις ΗΠΑ.

Στην κίνηση των futures, ο Dow Jones ενισχύεται 1,54% ή 461 μονάδες στις 30.330 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 1,69% ή 61,75 μονάδες στις 3.737 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 1,67% ή 191,50 μονάδες στις 11.488 μονάδες.

Θα κρατήσει η θετική τάση;

Η θετική αντίδραση έρχεται καθώς οι αγορές σε Ασία και Ευρώπη δείχνουν ότι υπάρχει μια διάθεση για να σταματήσει η «κατρακύλα» που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) -κατά 75 μονάδες βάσης, η μεγαλύτερη από το 1994-, ώστε να κάμψει τον υψηλό πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο S&P 500 έκλεισε την Παρασκευή τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο του 2022, ενώ βρίσκεται σε bear market, έχοντας υποχωρήσει 23% από τα ιστορικά υψηλά που έφτασε στις αρχές του Ιανουαρίου.

Πάντως, σημειώνεται πως η θετική αντίδραση μπορεί να αποδειχθεί πρόσκαιρη, καθώς δεν έχουν υποχωρήσει οι προβληματισμοί για ύφεση στην οικονομία από την αύξηση του κόστους δανεισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Goldman Sachs «βλέπει» στο 48% τις πιθανότητες ύφεσης στην αμερικανική οικονομία μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Σε παρόμοιο πλαίσιο ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ. Παράλληλα, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ανακοίνωσε πως η Tesla θα προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις υπαλλήλων της μέσα στους επόμενους 3 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σημαντική άνοδος στις ευρωαγορές «κόντρα» στα σενάρια για ύφεση

gazzetta
gazzetta reader insider insider